Türkiye Diyanet Vakfı heyeti Gazze'de

GAZZE (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) heyeti, son İsrail saldırılarında yıkılan camilerin onarılması ve devam eden yeniden imar çalışmalarına yönelik...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Diyanet Vakfı heyeti Gazze'de

GAZZE (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) heyeti, son İsrail saldırılarında yıkılan camilerin onarılması ve devam eden yeniden imar çalışmalarına yönelik incelemelerde bulunmak üzere Beyt Hanun Sınır Kapısı'ndan geçerek Gazze Şeridi'ne ulaştı.

TDV Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun, Gazze'deki Din İşleri ve Vakıflar Bakanlığı tarafından düzenlenen karşılama töreninde yaptığı konuşmada, bu yıl 88 farklı ülkede Ramazan programı organize ettiklerini, çalışan ve gönüllülerin dünyanın dört bir yanına dağıldığını, kendilerinin de Ramazan'a Gazze'de başlamayı tercih ettiğini söyledi.

İsrail saldırılarında yıkılan camilerin yeniden imarına yönelik çalışmaları yerinde inceleyeceklerini belirten Tutkun, Gazze meselesine ve yardımların ulaştırılmasına çok önem verdiklerini belirtti.

Gazze halkıyla bir iftarda buluşacaklarını dile getiren Tutkun, Filistin'in Türkler için özel bir yeri ve önceliği olduğunu ifade etti.

Mustafa Tutkun başkanlığındaki TDV heyetinin Gazze ziyaretinin üç gün sürmesi bekleniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı finansörlüğünde Gazze Şeridi'nde İsrail'in saldırıları sonucu yıkılan 9 caminin yeniden inşa edileceği bildirilmişti.

Filistin Vakıflar Bakanlığının açıklamasına göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırısında 64 cami tamamen yıkılırken 150 cami ise kısmen tahrip olmuştu.

İsrail, yaklaşık 10 yıldır abluka altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz 2014'te "Koruyucu Hat" adını verdiği saldırılar düzenlemiş, 51 gün süren saldırılarda 2 binden fazla insan ölmüş, 12 bin ev ise tamamen yıkılmıştı.

Yorumlar