Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

- İzmir'de Konak Meydanı'ndaki İzmir Valiliği ve tarihi saat kulesi etrafında toplanan vatandaşlar kalkışmaya yönelik protestolarını sürdürüyor - Darbeye tepki gösteren vatandaşlardan Aburşu: "Eğer varsa kendine güvenen bu milletin karşısına çıksın, kendilerine güveniyorlarsa tanklarıyla buraya da gelsinler, bu ülke sahipsiz değil" - Hamarat: "Demokrasiye yapılan darbe girişimine 'hayır' diyorum, demokrasiye sahip çıkacağız kimseye bırakmayacağız, yaşasın Erdoğan"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

İZMİR (AA) - İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine karşı İzmir Valiliği ve tarihi Saat Kulesi önünde toplanan vatandaşlar protestolarını sürdürüyor.

Konak Meydanı'nda ellerinde Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle toplanan çok sayıda vatandaş, kalkışmaya tepki gösterdi.

İzmir Valiliği balkonuna Türk Bayrağı ve Recep Tayyip Erdoğan'ın resminin asılması üzerine kalabalık, "İşte ordu, işte komutan", "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur eğilme bu millet seninle" ve "Ya Allah Bismillah Allahüekber", "Asker kışlaya" sloganları atarak İstiklal Marşı okudu.

Tepki gösteren vatandaşlar içerisinde yer alan 60 yaşındaki Cemil Aburşu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Başbakanı için canını ortaya koymaya hazır olduğunu söyledi.

Bu vatanın kolay kazanılmadığını ve 3 tane çapulcuya bırakılmayacağını vurgulayan Aburşu, "Genelkurmay Başkanımı, kuvvet komutanlarımı böyle FETÖ'nün terbiyesizleri alıyorsa bu millet işte bak burada sabaha kadar, 10 gün, 20 gün, 50 gün buradayız, sonunda ölüm bile olsa. Eğer varsa kendine güvenen bu milletin karşısına çıksın, kendilerine güveniyorlarsa tanklarıyla buraya da gelsinler, bu ülke sahipsiz değil, bakın şuraya ben 60 yaşından sonra bir daha yaşamam seve seve canımı bu millet için veririm." dedi.

Tekerlekli sandalyeyle Konak Meydanı'na gelen 60 yaşındaki Emine Hamarat ise darbe girişimini öğrendiğinde gözyaşı döktüğünü ve moralinin çok bozulduğunu belirtti.

Herkesin Konak Meydanı'nda toplandığını duyar duymaz oğluyla alana geldiğini anlatan Hamarat, "Demokrasiye yapılan darbe girişimine 'hayır' diyorum, demokrasiye sahip çıkacağız, kimseye bırakmayacağız, yaşasın Erdoğan." diye konuştu.

Meydandaki Yalı Camisinde sela okundu, tekbir getirildi ve bazı vatandaşlar namaz kılarak dua etti.

Yorumlar