Türkiye darbe girişime karşı ayakta

- Sakarya Valiliği önüne tank ve askeri araçlarla gelen askerlerle vatandaşlar arasında yaşanan arbedede yaralananlar oldu - Tank ve askeri araçlar ile askerlerin silahları vatandaşlarca ele geçirildi - Vatandaşlar, bazı askerleri darbederek linç girişiminde bulundu

Google Haberlere Abone ol
Türkiye darbe girişime karşı ayakta

SAKARYA (AA) - Sakarya Valiliği önüne tank ve askeri araçlarla gelen askerlerle vatandaşlar arasında yaşanan arbedede yaralananlar oldu.

Valilik yerleşkesi önüne tank ve askeri araçlarla gelen askerlerle vatandaşlar arasında arbede yaşandı, polis ekipleri de havaya uyarı ateşi açtı.

Tank ve diğer askeri araçları ele geçiren vatandaşlar, askerlerin silahlarına da el koydu. Vatandaşlar, bazı askerleri darbederek, linç girişiminde bulundu.

Çıkan arbedede aralarında bir gazetecinin de bulunduğu 10 civarında kişi yaralandı.

Yaralılar, hastaneye götürülmek üzere ambulanslara bindirildi.

Ambulansa yaralı askerlerin de alınmasına tepki gösteren vatandaşlar, ambulansların gidişine izin vermeyerek camlarını kırdı.

Polislerin ve vatandaşların valilik önünde bekleyişi sürüyor.

Sakarla Valiliği önüne tank eşliğinde gelen askerler, vatandaşların yoğun tepkisiyle karşılaşınca geri çekilmek zorunda kalmış, çıkan arbedede 3 kişi yaralanmıştı.

Polis ekipleri, TOMA'dan tanktakilere "Asker arkadaşlar teslim olun. Biz terörle beraber mücadele ettik. Silahlarınızı teslim edin" anonsları yapmıştı.

Yorumlar