Türkiye Burslusu öğrenciler bayramlaştı

- YTB Başkan Yardımcısı Gündoğar: - "Öğrencilerin büyük bir kısmı ülkesine gidemedi, bayramı burada geçirdiler. Onları yalnız bırakmak istemedik. Aynı heyecanı beraber yaşamak istedik. Bütün öğrencilerin bayramını tekrar kutluyorum" - Başkurdistanlı Akhmetshin: - "Türkiye'de çok güzel şekilde geçiyor bayramlar, ben çok seviyorum. Aslında Ramazan Bayramı'nı kutlamak için dünyanın her tarafından Türkiye'ye gelmek lazım"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Burslusu öğrenciler bayramlaştı

ANKARA (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkan Yardımcısı Hüseyin Gündoğar, "(Türkiye'de burslu okuyan) Öğrencilerin büyük bir kısmı ülkesine gidemedi, bayramı burada geçirdiler. Onları yalnız bırakmak istemedik. Aynı heyecanı beraber yaşamak istedik. Bütün öğrencilerin tekrar bayramını kutluyorum." dedi.

YTB'nin Türkiye Bursları ile Ankara'daki çeşitli üniversitelerde eğitim gören uluslararası öğrenciler, birbirlerinin geçmiş Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Türkiye Bursları'nın Hamamönü Ofisi'nde yapılan bayramlaşma programına, YTB Başkan Yardımcısı Gündoğar'ın yanı sıra yaklaşık 100 uluslararası öğrenci katıldı.

Gündoğar, programda yaptığı konuşmada YTB'nin Türkiye Bursları'yla Türkiye genelinde toplam 16 bin öğrencinin okuduğunu aktardı.

Ramazan ayı boyunca Ankara'da bulunan uluslararası öğrencileri Balkanlar, Afrika, Suriye iftarları gibi çeşitli tematik programlarla bir araya getirdiklerini ve ramazan heyecanını paylaştıklarını söyleyen Gündoğar, bayram sevincini de beraber yaşamak için bu programı düzenlediklerini anlattı.

Gündoğar, "Öğrencilerin büyük bir kısmı ülkesine gidemedi, bayramı burada geçirdiler. Onları yalnız bırakmak istemedik. Aynı heyecanı beraber yaşamak istedik. Bütün öğrencilerin tekrar bayramını kutluyorum. Hepsinin ailelerine, ülkelerine hayırlı bayramlar diliyorum." diye konuştu.

- "Ramazan Bayramı'nı kutlamaya Türkiye'ye gelmek lazım"

Rusya'ya bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti'nden gelerek Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tefsir alanında doktora yapan Gayas Akhmetshin, Türkiye'deki bayramları çok sevdiğini söyledi. Akhmetshin, şunları kaydetti:

"Türkiye'de bayramlar çok huzurlu geçiyor, nerede olursa olsun, ister İstanbul'da ister başka yerde. Çok güzel bir ortam oluyor. Herkes bayramlaşıyor, camiden çıkarken şeker dağıtıyorlar. Herkes babasının ellerini öpüyor, bu aslında çok güzel bir örnek bizim için. Çünkü bizim topraklarda da aynı, bayramı kutluyoruz sonra ailemizi, akrabalarımızı ziyaret ediyoruz. Herkesle selamlaşıyor, helallik istiyoruz. Türkiye'de de çok güzel şekilde geçiyor bayramlar, ben çok seviyorum. Aslında Ramazan Bayramı'nı kutlamak için dünyanın her tarafından Türkiye'ye gelmek lazım. Mesela Sultanahmet Camisi'nde geceden sabaha kadar herkes oturur, çay içer, selamlaşır. Ben Türkiye'yi seviyorum."

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Ortaçağ Tarihi alanında doktora yapan Tayvanlı Shanju Lin de yaklaşık 5 yıldır Türkiye'de olduğunu ve burada bayramların çok coşkulu geçtiğini anlattı.

Lin, Müslüman olmamasına rağmen YTB'nin bu tür programlarıyla dünyanın dört bir tarafından gelen öğrencilerle bayramlaşma fırsatı bulduğunu ifade etti.

Lin, "Çok şanslıyım. İstanbul'a gittim, Bursa'ya da gittim. Türkiye’de ilk yaşadığım yer, Merzifon’da köy hayatını ve akrabalarla bayramlaşmayı gördüm. Tıpkı bizim gibi, çok güzeldi." diye konuştu.

Öğrenciler hem Gündoğar'la hem de birbirleriyle bayramlaştı. Programda bayram şekeri ve kahvaltı ikramı yapıldı.

Yorumlar