Turkcell'den Rio Olimpiyat Oyunlarına katılacak milli sporculara destek

- Turkcell Kurumsal İletişim Direktörü Gedik: - "14 yıldır spora destek oluyoruz. Biz sadece futbolun değil diğer olimpik sporların da tutkunuyuz. Sadece bu yıl futbol, basketbol, atletizm, yüzme ve görme engelli sporlar için 25 milyon lira bütçe ayırdık" - "Ağustosta düzenlenecek Rio Olimpiyat Oyunlarına katılma vizesi alan 96 sporcudan 43'üne, 67 paralimpik sporcudan 8'ine destek veriyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Turkcell'den Rio Olimpiyat Oyunlarına katılacak milli sporculara destek

İSTANBUL (AA) - Turkcell Kurumsal İletişim Direktörü Engin Gedik, "14 yıldır spora destek oluyoruz. Biz sadece futbolun değil diğer olimpik sporların da tutkunuyuz. Sadece bu yıl futbol, basketbol, atletizm, yüzme ve görme engelli sporlar için 25 milyon lira bütçe ayırdık." dedi.

Turkcell'den yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Gedik, şirket olarak sadece bu yıl ana sponsor oldukları spor dallarına yaklaşık 25 milyon liralık bir bütçe ayırdıklarına işaret edip, 14 yıldır Milli Takımın ana sponsoru olmaktan duydukları gururu dile getirerek, "Bu süreçte başarıya veya başarısızlığa odaklanmadan her zaman Türk futbolunun yanında olduk. Biliyoruz ki inişler mümkün ama desteğimizle dünya üçüncülüğü de Avrupa Şampiyonası yarı finali de mümkün. Bunları hep yaşadık ve desteğimiz de her zaman devam edecek." ifadelerini kullandı.

Turkcell-Türk futbolu iş birliğinin en üst kademede devam ettiğini belirten Engin Gedik, şunları kaydetti:

"Süper Lige isim sponsorluğumuz, Anadolu takımlarının formalarında var olmamız, halen devam eden Süper Lig İletişim ve Teknoloji desteğimiz, Kulüpler Birliği Vakfına ana sponsorluğumuz, Süper Kupa'ya adımızı vermemiz ve 2009'dan bu yana Görme Engelliler Ligi 'Turkcell Sesi Görenler Ligi'ne katkımız, futbolumuzun büyümesi yönünde atılmış adımlar. 100 milyon lirası Anadolu kulüplerine olmak üzere 2002'den beri Türk futboluna 400 milyon lira destek verdik. Türk futboluna katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Ancak Turkcell için tek öncelik futbol değil. 14 yıldır ana sponsoru olduğumuz A Milli Basketbol Takımımızla iş birliğimizi 2019 yılına kadar uzattık. İkinci kez Olimpiyat Oyunlarında yer alma başarısını gösteren Milli Kadın Basketbol Takımızın da yine ana sponsoru olarak haklı bir gurur yaşıyoruz. Türkiye'nin en önemli uluslararası organizasyonlarından biri olan Bosphorus Cup'a ve Golf Turnuvasına ismimizi vermek bizi onurlandırıyor. Ayrıca dünyanın en önemli yarışları arasına girmek için artık zaman sayan Türkiye Bisiklet Turuna bu yıldan itibaren destek vermeye başladık. Türkiye'nin barış temalı ilk maratonu olan Gelibolu Maratonuna da ismimizi verdik. Sporun her dalına destek olmak bizim için çok önemli."


-"Türk sporuyla olan ilişkimizi geliştirmek istiyoruz"

Engin Gedik açıklamasında yüzme ve atletizme verdikleri desteğe de değindi. Desteklerini artırarak devam ettiklerine dikkati çeken Gedik, Gençlik ve Spor Bakanlığının himayesinde, 2020 Olimpiyat Oyunları hedefiyle Turkcell'in, toplam 28 milyon liralık yatırım yaptığını aktardı.

"Bunun karşılığını Türk sporu, 2016 Rio Olimpiyat Oyunlarına gidecek kafilede görmeye başladı. Bu destek sayesinde yüzmede, 3 yılda lisanslı sporcu sayısı 18 binden yaklaşık 38 bine yükselirken Turkcell'in kurduğu Türkiye'nin ilk sertifikalı Yüzme Öğrenme Sistemi sayesinde 40 ilde 34 bin çocuk da doğru yüzmeyi öğrendi" ifadelerini kullanan Gedik, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Ayrıca yine bu yatırımlar sayesinde Türkiye erkeklerde ilk kez A Barajını aşarak Olimpiyat oyunlarına yüzücü yollamayı başardı. Michael Phelps'in antrenörü olarak bilinen, dünyanın en önemli yüzme koçu Bob Bowman'la yapılan iş birliğinin oluşturulması sayesinde Nezir Karap, Türkiye'yi Brezilya'da temsil etme hakkı kazandı. Zeynep Güneş ise 4 dalda barajı aşarak Türk yüzmesini Rio'da temsil etme hakkını elde etti.

Turkcell'in desteğiyle atletizmde ise 29 sporcumuz Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde etti. Bu başarıda Turkcell''in de payı büyük. Turkcell Olimpik Yüksek Performans Merkezleri sayesinde elit kategoride mücadele edecek sporcu sayısının artmasına ön ayak olduk. Türkiye'den Olimpiyat vizesi alan 96 sporcudan 43'üne, 67 paralimpik sporcudan 8'ine Turkcell olarak biz destek veriyoruz.

Bizim için sporun yeri çok ayrı ve önemli. Olimpiyat Oyunları her sporcunun olduğu gibi bizlerin de rüyası. Dolayısıyla olimpiyat yolunda verebileceğimiz en büyük desteği Türk sporunun hizmetine sunmak istiyoruz. Omuz verdiğimiz sporların da dışına çıkmak, bütün Türkiye Olimpiyat Takımı’nın yanında olmak istiyoruz. Çünkü biz bir Olimpiyat hayali kurduk. Bu hayale birlikte inandık, birlikte çalıştık ve şimdi de Rio'da bütün spor dallarının yanında olmak istiyoruz. Zaten Turkcell olarak spor bizim için olmazsa olmaz."

Yorumlar