Turkcell sabit ve mobil hizmeti tek çatıda topladı

-Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Erkan: -"Sabit ve mobil hizmetlerimizi 'tek çatı'da birleştirdik. Tüm Turkcell hizmetlerini artık tek noktadan veriyoruz, 'Dört Dörtlük Paketlerle' birlikte tek fatura dönemini de resmen başlattık" -"Mobil için ayrı, sabit için ayrı fatura gelmeyecek. Bu iki hizmeti tek faturada ödeyeceksiniz" -"27 bin çalışanımıza özel eğitim verdik. Artık 'sizi arkadaşıma aktarıyorum efendim' cümlesini duymayacaksınız"

Google Haberlere Abone ol
Turkcell sabit ve mobil hizmeti tek çatıda topladı

AYDIN (AA) - Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, Türkiye'nin en hızlı 4.5G'si ile, en üstün fiber altyapısını bir araya getirerek, grubun sabit ve mobil hizmetlerini tek çatıda birleştirdiklerini belirterek, "Tüm Turkcell hizmetlerini artık tek noktadan veriyoruz, 'Dört Dörtlük Paketlerle' birlikte tek fatura dönemini de resmen başlattık" dedi.

Entegre telekomünikasyon sektöründe 2018 yılı sonuna kadar liderliğe yükselme hedefi koyan Turkcell, bir süredir hazırlıkları devam eden mobil ve sabit hizmetlerini tek çatıda topladığını duyurdu.

Yeni dönemin detayları, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan ev sahipliğinde Kuşadası'nda düzenlenen toplantıyla paylaşıldı. Sektör için devrim niteliğinde bir karar aldıklarını belirten Erkan, şunları söyledi:

"Artık tüm sabit ve mobil hizmetlerimizi tek hizmet noktasından sunabileceğiz. Müşterilerimiz hem hizmeti satın alırken, hem faturalarını öderken Turkcell farkını görecek. Tek çatı ve tek fatura bizi entegre telekomda liderlik hedefine bir adım daha yaklaştıracak. Kısa bir süre öncesine kadar Turkcell Grubunda mobil hizmetleri ayrı, sabit hizmetleri ayrı noktalardan veriyorduk, bu hizmetlerin çağrı merkezleri de ayrı telefon numaralarıydı.

Şu anda bu hizmetlerin tamamını tek çatıda entegre ettik ve bunların karşılığında müşteriye tek fatura sunuyoruz. Hizmetlerin tek çatıda sunulması ile ilgili tüm altyapı çalışmaları Türk mühendisler tarafından gerçekleştirildi. Bu iş için toplamda dört yüze yakın kişi gece gündüz demeden 100 bin saatten fazla çalıştı."

Türkiye'nin en hızlı 4.5G'si ile, en üstün fiber altyapısını bir araya getirerek, grubun sabit ve mobil hizmetlerini tek çatıda birleştirdiklerini belirten Erkan, "Tüm Turkcell hizmetlerini artık tek noktadan veriyoruz, 'Dört Dörtlük Paketlerle' birlikte tek fatura dönemini de resmen başlattık." ifadelerini kullandı.


-"Turkcell'de tek fatura dönemi resmen başladı"


Yeni dönemin müşteriye nasıl yansıyacağına ilişkin bilgi veren Erkan, yeni dönemle birlikte müşterilerin fatura takip derdinin de biteceğini söyledi.

Yeni lanse ettikleri, "Dört Dörtlük Paketler"de, faturaların birleştirildiğinin ve gerçek entegre hizmetinin Turkcell tarafından verilmeye başlandığının altını çizen Erkan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hem ev hem de mobil internetinizin hizmet bedelleri tek faturada gelecek, ayrı ayrı fatura takip etmek zorunda kalmayacaksınız. Turkcell'de tek fatura dönemi resmen başladı. Tek fatura gelebilmesi için en az iki hizmetin alınıyor olması gerek.

Turkcell'den sadece mobil hizmet aldığınızı düşünelim. Evinizin internetini de Dört Dörtlük Paketler'e taşıdığınızda size mobil için ayrı, sabit için ayrı fatura gelmeyecek. Bu iki hizmeti tek faturada ödeyeceksiniz. Hizmetlerin entegre olması Turkcell'deki maliyetleri aşağı çekti.

Aradaki bu fark, yeni tarifeler hazırlarken bize daha uygun fiyat sunma avantajı sağladı. Bu sayede yeni dönemde müşterilerimize yüzde 30'u aşan oranlarda tasarruf sağlayan fiyatlarla hizmet sunacağız. Sadece 79 liraya hem sabit internet hem mobil konuşma ve mobil internet hizmeti verebilecek duruma geldik."


-"Yeni dönemde her müşteriye hitap edecek tarifelerimiz var"


Yeni dönemde müşteriye sunulacak avantajlı tarifeler hakkında da bilgi veren Erkan, şu bilgiyi paylaştı:

"79 liralık paketimizde 50 Mbps hızda sınırsız ev interneti, cepten 500 dakika konuşma ve 4 GB cepten interneti BiP ve Akıllı Depo servisleriyle birlikte sunuyoruz. Data ve ses ihtiyacı arttıkça paketler yükseliyor.

Örneğin 149 liralık paketimizde 50 Mbps hızında sınırsız ev internetinin yanı sıra, 20 GB cepten internet, Turkcell TV Plus, BiP, Akıllı Depo ve fizy için de toplam 20 GB olmak üzere toplamda 40 GB cepten internet, 1000 dakika da cepten konuşma ve 1000 SMS veriyoruz. Yeni dönemde Dört Dörtlük Paketlerimiz'de her müşteriye hitap edecek tarifelerimiz var”


-"'Arkadaşıma aktarıyorum efendim' demek yok"


Erkan müşterilerin, Türkiye'nin tamamındaki mağazalardan sabit ve mobil tüm iletişim ihtiyaçlarını karşılayabileceğinin altını çizerek, eve sabit internet almak için de, mobil hizmet için de mağazaya girilip ilk temas kurulan kişinin tüm hizmetleri müşteriye vereceğini anlattı.

"Diyelim ki, mobil hattınızı Turkcell'e taşımak istediniz. Bu işiniz hemen yapılacak. Ardından da evinize internet bağlatmak istiyorsunuz. Sizi başkasına yönlendirmeden internetiniz bağlanana kadar geçen süre boyunca sizi internetsiz bırakmamak için cep telefonu hattınıza hediye internet yüklenecek" diyen Erkan, şunları kaydetti:

"Aynı örneği çağrı merkezi için vermek de mümkün. Eskiden sabit internet için ayrı, mobil hizmetler için ayrı numaraları aramak zorunda kalınıyordu. Artık sadece 0532 532 00 00'yi arayarak hem mobil hem de sabit hattınızla ilgili hizmet alabileceksiniz.

Mobil hattınızla ilgili bir şey sormak istiyorsunuz. Karşınıza çıkan arkadaşım bu talebinizi karşılayacak. Sizin ayrıca evinizdeki sabit fiberinizle ilgili de sorunuz olduğunu kabul edelim. Sizi başkasına aktarmadan bunu da çözecek. Bunun için hem sahada hem de çağrı merkezinde görev yapan 27 bin çalışanımıza özel olarak eğitim verdik. Artık 'sizi arkadaşıma aktarıyorum efendim' cümlesini duymayacaksınız."


-"Eşten dosttan duyan 5 bin kişi tek faturayı sordu"


Murat Erkan daha lansmanı yapılmadan, eşinden dostundan duyan 5 bin kişinin çağrı merkezini arayarak, tek çatı ve tek fatura hakkında bilgi almak istediğini söyledi.

Gelen bu çağrıların, ne kadar doğru yolda olduklarını kendilerine gösterdiğini dile getiren Erkan, bu dönemde çok ilginç müşteri diyaloglarına da şahit olduklarını kaydetti.

"Benim aklıma gelmişti. İyi ki yaptınız' diyen de var. Nasıl tek faturaya geçeceğini öğrenmek isteyen de var. Türkiye'de 35 milyonu aşan Turkcell müşterisinin önemli bir bölümünün bu yılın sonuna kadar tek faturadan faydalanmasını bekliyoruz" öngörüsünü paylaşan Erkan, 5 bin çağrı içinde Turkcell müşterisi olmayanların da bulunduğuna dikkati çekerek, gerçek entegrasyon hizmeti veriyor olmalarının, numarasını ve internetini Turkcell'e taşıyacak olanların sayısını da artıracağına dikkati çekti.


-Turkcell'in fiber götürdüğü 15'inci il Aydın


Toplantıda verilen bilgilere göre, Aydın Turkcell'in fiber internet götürdüğü 15'inci il oldu. Şimdiden Aydın'da 7 bin haneyi ışık hızında internete terfi ettiren Turkcell, tüm yatırımlar tamamlandığında bu sayıyı 50 bine çıkarmayı hedeflerken, toplamda 635 kilometrelik fiber optik altyapı sağlayacak. Böylece üç yıl içerisinde Aydın'a 22 milyon liralık yatırım yapacak.

Turkcell'in 4.5G'deki 1 aylık sonuçlarına göre, ilk ayın sonunda Turkcell 4.5G abone sayısı 11 milyonu aşarken, toplam kullanıcı sayısı da 4 milyonu geçti.

1 Nisan'da kullanıma sunulan 4.5G'nin ilk 1 ayda Turkcell aboneleri tarafından gerçekleştirilen data kullanımının yüzde 21'i 4.5G üzerinden yapıldı. 4.5G ile gerçekleşen data kullanımının etkisiyle toplam data kullanımı da aynı süre içinde yüzde 20 artış gösterdi.

1 Nisan'dan bugüne Turkcell, Türkiye'deki tüm il ve ilçe merkezlerinde 4.5G kapsamasını başarıyla gerçekleştirirken, şirketin 4.5G'de nüfus kapsama oranı yüzde 80'i aştı.

Verilen bilgiye göre, Turkcell, fiber yatırımların başladığı 2008 yılından bu yana toplamda 3,7 milyar lira yatırımla fiber ağını 35 bin 629 kilometreye çıkardı.

Türkiye'nin 79 iline değen bu ağ üzerinden 15 ilde 2,4 milyon ev ve iş yerinin kapısına kadar 1000 Mbps hızında internet hizmeti ulaştırıldı. Yıl sonu itibarıyla toplam sabit genişbant müşteri sayısı 1,5 milyon oldu. 2015 boyunca toplam 164 bin yeni fiber müşteri kazanan Turkcell, 935 bin fiber internet müşterisiyle pazarda liderliğini sürdürüyor.


-"2016 yılı içinde Manisa, Tekirdağ ve Denizli'ye de fiber götüreceğiz"


Toplantı sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erkan, mobilde fiberle ilgili bir sıkıntılarının olmadığını belirterek, mobil data trafiklerinin yüzde 95'ini kendi fiber altyapıları üzerinden taşıdıklarını söyledi.

Esas yapmak istediklerinin evlere kadar fiber şebeke götürmek olduğunu dile getiren Erkan "Türkiye'de 21 milyon hane var. Biz bunlardan 4 milyon haneye fiberle 2 operatör gidebilmişiz. Bunun çok hızlı olması gerekiyor. 2023 yılında hanelerin yüzde 80'ine ulaşmak gibi hedefler var. Bunu tek tek yapmak yerine toplu bir stratejiyle ulaştırmak konusunda iş birliği yapabilmek adına fiber paylaşımı gündeme getirdik" dedi.

Şu ana kadar 14 ilde eve kadar fiber götürdüklerini, bu sayının Aydın ile birlikte 15 ile çıktığını anımsatan Erkan, 2016 yılı içinde Manisa, Tekirdağ ve Denizli'yi de fiber götürdükleri iller arasına katacaklarını, bunun için altyapı çalışmalarının başladığını bildirdi.

Yakın zamanda yeni telefon lansmanı yapacaklarını da aktaran Erkan, Goller Cepte uygulamasında 1,1 milyon, BiP uygulamasında 4 milyon, Akıllı Depo uygulamasında 1,8 milyon, aktif aboneleri bulunduğunu aktardı.

Yorumlar