Turkcell lifecell ile mobil iletişimi dataya taşıdı

- Turkcell, Kuzey Kıbrıs Turkcell'in dijital markası olarak konumlanan lifecell ile ses de dahil tüm haberleşme ve dijital servisleri mobil internet paketi üzerinden dataya taşıdı - Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu: - "Sadece data paketi ile tüm iletişim ihtiyacını karşılayacak bu yeniliği lifecell markası ile önümüzdeki yıl Türkiye'de devreye almayı hedefliyoruz. Kıbrıs'ta başlattığımız bu yeniliği iştiraklerimizle dünyaya yayacağız" - Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Yazıcı: - "Dünyada ilk defa bir aplikasyondan aplikasyona olmayan arama, sabit telefonlar, diğer operatörler, aplikasyon olsun olmasın, diğer aramaları KKTC'de müşterilerimizin hizmetine sunduk"

Google Haberlere Abone ol
Turkcell lifecell ile mobil iletişimi dataya taşıdı

GİRNE (AA) - Turkcell, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in dijital markası olarak konumlanan lifecell ile ses de dahil tüm haberleşme ve dijital servisleri mobil internet paketi üzerinden dataya taşıdı.

BiP, Fizy, Turkcell TV+ ve Lifebox uygulamalarını içeren lifecell'de, BiP uygulamasından sabit telefonlar ve diğer operatörler de aranabiliyor.

Yeni marka lifecell’i tanıtmak üzere Girne’de düzenlenen toplantıda konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell mühendisleri tarafından geliştirilen çözümün dünyadaki diğer telekomünikasyon şirketlerine örnek oluşturacağını söyledi.

Terzioğlu, BiP ile Türkiye’den ilk kez küresel bir uygulamayı dünyanın hizmetine sunduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Yeni dijital markamız lifecell ile yine bir ilke imza atıyoruz. lifecell sadece data üzerine kurulu, deneyimi ön plana çıkaran bir operatör. Hedefimiz 100 milyon aboneye sahip bölgesel bir oyuncu olarak liderliğimizi netleştirmek. Bu yolculuğun en önemli amaçlarından bir tanesi de teknoloji odaklı şebeke operatörü olmaktan hizmet odaklı bir deneyim sağlayıcısı olmaya geçiş... Hem uluslararası operasyonlarımızın markası hem de KKTC'deki dijital markamız olan lifecell de bu yolculukta attığımız en önemli adımlardan biri."


- "Kıbrıs’ta başlattığımız bu yeniliği iştiraklerimizle dünyaya yayacağız"


Kaan Terzioğlu, Turkcell’in yurt dışındaki iştiraklerini marka bütünleşmesi stratejisi çerçevesinde tek marka altında toplamaya başladıklarını, önce Ukrayna’daki iştirakleri life:)’ı lifecell markasına dönüştürdüklerini söyledi.

Şimdi de lifecell’i Kuzey Kıbrıs Turkcell’in dijital alt markası olarak konumlandırdıklarını belirten Terzioğlu, "lifecell Kuzey Kıbrıs’ta sadece data ile hizmet verecek. Diğer yurt dışı iştiraklerimizde de lifecell’i aynı şekilde konumlamayı hedefliyoruz. Sadece data paketi ile tüm iletişim ihtiyacını karşılayacak bu yeniliği lifecell markası ile önümüzdeki yıl Türkiye’de devreye almayı hedefliyoruz. Kıbrıs’ta başlattığımız bu yeniliği iştiraklerimizle dünyaya yayacağız." şeklinde konuştu.

KKTC’deki lifecell abonelerinin sadece mobil internet paketleri ile tüm iletişim ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini ifade eden Terzioğlu, abonelerin BiP üzerinden anlık mesajlaşma ve görüntülü konuşma yapabileceğini de bildirdi.

Karşı tarafın BiP kullanmasa bile sorun yaşamayacağını vurgulayan Terzioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çünkü BiP üzerinden hem sabit numaraları hem de GSM numaralarını arayabilecek. Bu uygulama sayesinde akıllı olmayan telefonlar bile BiP üzerinden aranabilir hale geldi. lifecell’liler artık BiP ile haberleşme için ses ve SMS’e ihtiyaç duymayacak. fizy’den müzik dinleyecek, Turkcell TV+’dan istedikleri TV kanalı ve filmi istedikleri yerde izleyebilecek, lifebox ile fotoğraf, videolar ve tüm dosyalarını bulutta depolayabilecek. Bu çözüm tamamıyla Turkcell’de çalışan Türk mühendisleri tarafından geliştirildi. Sadece internet üzerinden hizmet vermeye başlayan lifecell ile mobil iletişimi yeniden tanımlıyoruz."


- "Büyümenin ana lokomotifi data oldu"


Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, telekomünikasyon şirketlerinin geleceğinin data ile olacağını belirterek, Turkcell’in 3'üncü çeyrek sonuçlarına bakıldığında da büyümenin ana lokomotifinin data olduğunun görüldüğünü ifade etti. Terzioğlu, "Sadece mobil data gelirimiz geçen yılın aynı dönemine göre 4.5G’nin de etkisiyle yüzde 97 artarak 1 milyar 430 milyon TL’ye çıktı. Bu bile sektördeki değişimin ne denli hızlı olduğunu ortaya koyuyor." dedi.

4.5G abonelerinin sayısının hızla artarak 20 milyonu aştığını bildiren Terzioğlu, şunları kaydetti:

"Turkcell’in toplam internet trafiğinin yüzde 25’i 4.5G şebekemizden sağlanıyor. Şebekemizdeki kişi başına data kullanımı da ortalama yüzde 59 artışla 2.6 GB’ye çıktı. Mobil internet ve uygulamaların kullanımı hızla artıyor. Geliştirdiğimiz küresel uygulamalarımıza olan talep de bunu açıkça ortaya koyuyor. Dünya çapında ilgi gören BiP’in indirilme sayısı yaklaşık 11 milyon, lifecell içerisinde de yer alan diğer uygulamalarımızdan fizy yaklaşık 7,5 milyon, lifebox 3,5 milyon ve Turkcell TV+ ise yaklaşık 2,5 milyon kez indirildi. Bu yoğun talep ve gelişmeler bizi mobil interneti daha da etkin kullanacak çözümler geliştirmeye yönlendiriyor. Bunun ilk adımını da Kuzey Kıbrıs’ta lifecell markamızla attık. Böylece dünyada ilk kez bir operatörün bütün hizmetlerini tamamıyla data ve dijital platformdan verdiği bir çözüm ortaya koyduk."


- "Adada yeni markamıza olan yoğun ilgi bizi memnun etti"


Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı da sadece mobil internet üzerinden tüm haberleşme ihtiyaçlarını karşılayan söz konusu çözümün mobil haberleşmede yeni bir "çığır açtığını", "değişim başlıyor ve yeni bir dünya doğuyor" diyerek KKTC'de dijital markaları lifecell’i bir hafta önce hayata geçirdiklerini, adada yeni markalarına olan yoğun ilginin kendilerini memnun ettiğini ve bir haftada bin aboneye ulaştıklarını bildirdi.

Yazıcı, lifecell abonelerinin telefonlarındaki klasik yeşil arama butonunu çıkararak yerine mavi BiP logosunu koymaya başladıklarını ifade ederek, "Niye derseniz, dünyada ilk defa bir aplikasyon üzerinden bir aplikasyona arama işini biz yapmıyoruz ama aplikasyondan aplikasyon olmayan arama, sabit telefonlar, diğer operatörler, aplikasyon olsun olmasın, diğer aramaları biz KKTC’de müşterilerimizin kullanımına sunduk. Aynı zamanda BiP’ten BiP’e sınırsız arama olanağı sunduk. Bununla da hayata büyük değişim getirdiğimize inanıyorum." şeklinde konuştu.

Verilen bilgiye göre, lifecell midi, maxi ve mega paketler olmak üzere 3 paketten oluşuyor. Midi paketi 4 GB internet, 200 dakika BiP ve mobil telefondan yurt içi ve Türkiye’de her yöne 200 dakika konuşma, 50 MB lifebox alanı ile fizy, TV+, maxi paketi 6 GB internet, BiP’ten ve mobil telefondan yurt içi ve Türkiye’de her yöne 300 dakika konuşma, 500 MB lifebox alanı ile fizy ve TV+, mega paketi ise 8 GB internet, BiP ve mobil telefondan yurt içi ve Türkiye’de her yöne 400 dakika görüşme, 2,5 TB lifebox alanı ile fizy, TV+’tan oluşuyor. Her 3 pakette de BiP’ten BiP’e sınırsız konuşma imkanı sunuluyor.

lifecell midi pakete 69 lira, maxi pakete 99 lira ve mega pakete ise 119 lira aylık ücretle abone olunabiliyor.


Yorumlar