Turkcell Finansman, 865 milyon liralık krediye ulaştı

- Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu: - "Turkcell Finansman, 4 ayda müşterilerine 865 milyon liralık finansman sağladı" - "İnternete bağlanabilen herhangi bir cihazın, hatta internete bağlı araçlar ve evler de olabilir, bunların finansmanına yönelik olarak kendimizi hazırlıyoruz" - "13 yıldır kesintisiz destek verdiğimiz futbola, bu süre içerisinde 400 milyon lira kaynak aktardık" - "Mobilde futbol içeriğini müşterilerimize ulaştırabilmek için ihaleye girebilir, farklı iş birliklerine de gidebiliriz" - "Sergen Yalçın, ne zaman bir paylaşım yapsa data tüketimimiz katlanarak artıyor"

Google Haberlere Abone ol
Turkcell Finansman, 865 milyon liralık krediye ulaştı

PARİS (AA) - Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell Finansman'ın 4 ayda müşterilerine 865 milyon liralık kredi sağladığını belirterek, "İnternete bağlanabilen herhangi bir cihazın, hatta internete bağlı araçlar ve evler de olabilir, bunların finansmanına yönelik olarak kendimizi hazırlıyoruz" dedi.

A Milli Futbol Takımı’nın ana sponsoru olan Turkcell'in 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2016) ev sahipliği yapan Paris'te düzenlediği basın toplantısında konuşan Terzioğlu,13 yıldır kesintisiz destek verdikleri futbola, bu süre içerisinde 400 milyon liralık kaynak aktardıklarını bildirdi.

Terzioğlu, A Milli Futbol Takımı sponsorluğunu 2002'den bu yana sürdüren Turkcell'in, bu yıl ayrıca Süper Lig resmi iletişim sponsoru olduğunu da hatırlatarak, 2005-2010 yılları arasında Süper Lig isim sponsorluğu yaptıklarını, bugün bile Süper Lig'i Turkcell'le hatırlayan insanların olmasının kendilerini çok sevindirdiğini ifade etti. Anadolu kulüplerine verdikleri desteğin 100 milyon liraya ulaştığını, bu süre içerisinde Anadolu'dan şampiyon çıkmasının da kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Terzioğlu, bunların yanında Kulüpler Birliği Vakfı ve Görme Engelliler Spor Federasyonu ana sponsoru olduklarını da hatırlattı.

Spor içeriklerinin data tüketimini artırdığına dikkati çeken Terzioğlu, "Sergen Yalçın, ne zaman bir paylaşım yapsa data tüketimimiz katlanarak artıyor." dedi.

"Ruhunu ver" adıyla başlattıkları reklam kampanyası videosunu 48 saatte tekil olarak 6 milyon kişinin sonuna kadar izlediğini bildiren Terzioğlu, "Türk insanının futbola ne kadar tutkulu olduğunu, data tüketimine yansımasıyla da görebiliyoruz." ifadesini kullandı.

- Ev ve arabaya bile finansman sağlayacak

Terzioğlu, yaklaşık 4 ay önce faaliyete geçen Turkcell Finansman AŞ ile ilgili bilgi verirken, 2 Şubat-8 Haziran tarihleri arasında 865 milyon lira üzerinde kredi kullandıran Turkcell Finansman'ın, aradan geçen kısa süreye karşın sektörün ikinci büyük firması olduğunu söyledi.

Turkcell Finansman'ın 575 milyon lira ödenmiş sermayesi olduğunu ve 3 binin üzerindeki Turkcell mağazasında müşterilerine hizmet verdiğini belirten Terzioğlu, "Bugüne kadar Turkcell Finansman üzerinden kullanılan kredi adedi de 727 bini geçmiş durumda." dedi.

Turkcell Finansman'ın öncelikli hedefinin, Turkcell müşterilerinin teknolojik ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu vurgulayan Terzioğlu, şöyle devam etti:

“Şu anda Turkcell mağazalarında satışı yapılan cihazlar için kredi sağlayan Turkcell Finansman’ın, önümüzdeki dönemde içerisinde SIM kart takılı olan her cihazın satışında aracılık etmesini hedefliyoruz. Bildiğiniz üzere, 4,5G ile akıllı şehirler ve akıllı evler daha çok gündeme gelecek. Makineler birbiri ile haberleşecek. Buzdolabınız, içerisinde biten gıda ürünlerini içindeki SIM kart sayesinde size mesaj atarak söyleyecek. Bunun gibi içerisinde SIM kart olan farklı kategorilerdeki tüm ürünlerin satışında aracılık etmek istiyoruz.

Biz en uygun maliyetle finansman sağlamak istiyoruz. En önemli kriterimiz şu; illa kendi mağazalarımızda da olmak durumunda değil, önümüzdeki dönemde herhangi bir satış noktasında, bize ait olmayan satış noktalarında da, internete bağlanabilen herhangi bir cihazın, hatta internete bağlı araçlar ve evler de olabilir, bunların finansmanına yönelik olarak kendimizi hazırlıyoruz."

Terzioğlu, Turkcell Finansman'dan kullanılacak finansmanın 36 aya kadar taksitlendirilebileceğini belirterek, "Müşterilerimiz, kredilerini Turkcell faturaları üzerinden ödeme kolaylığına sahip. Esnek ödeme altyapısı sayesinde dilerlerse kredilerine ara ödeme yapabilir veya kredilerini tamamıyla kapatabilirler. Her iki durumda da faiz indiriminden faydalanırlar.” diye konuştu.

- Turkcell mağazalarında konsept değişecek

Kaan Terzioğlu, 4,5G’nin Türkiye için dijital çağın başlangıcı olacağını ifade ederek, hızlı ve kesintisiz internetin hem iş hayatı ve ekonomiyi hem de sosyal hayatı değiştireceğini söyledi. 4,5G ile Türk halkının yeni ürünlerle tanışacağını belirten Terzioğlu, “Türkiye, sanal gerçeklik gözlüğü, drone olarak adlandırılan küçük insansız hava araçları, son teknoloji akıllı saatler ve taşınabilir televizyonlar gibi yeni cihazlar ile tanıştı. Turkcell mağazalarında artık hem bu gibi yeni çıkan ürünler hem de önümüzdeki dönemde çıkacak yeni ürünler satılacak.” dedi.

Terzioğlu, sanal gerçeklik ürünleri ile evde otururken dünyada sanal gezi yapmanın mümkün olacağını ifade ederek, “Sanal gerçeklik ürünleri ve akıllı telefonunuzu kullanarak dilediğiniz mekanda, dilediğiniz deneyimi yaşamanız artık mümkün. Maçlar sanki stadyumdaymış gibi izlenecek, mağazadaymış gibi alışveriş yapılabilecek. Taşınabilir TV ile Turkcell TV+ uygulaması sayesinde dilediğiniz yerden maç, dizi veya filmleri dev ekranda izleyebilirsiniz. Suya dayanıklı kablosuz hoparlör ile fizy uygulamasını kullanarak beğendiğiniz sanatçıları her yerde dinleyebilirsiniz.” diye konuştu.

Mağazalarda yer alacak ürünlerden örnekler de veren Terzioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“360 derece kameraları drone’lara bağlayıp müthiş video ve fotoğraf çekimleri yapabilirsiniz. Bu video ve fotoğrafları ise Turkcell Akıllı Depo’da saklayabileceksiniz. Drone’ların yakın bir gelecekte lojistik sektöründe kullanıldığına da şahit olacaksınız. Bu küçük insansız hava araçları ilaçtan kitaba kadar birçok şeyi kısa sürede ayağınıza kadar getirecek. Mağazalarımızda akıllı saat modelleri, nabız ölçer gibi cihazlar ile çocuklarımızın güvenliği için takip cihazları da olacak.”

- Turkcell TV+ izleyen abonelerin sayısı 2 katına çıktı

Türkiye’nin 4,5G’yi kullanmaya başladığı ilk 2 aylık sürede 4,5G datasının toplam dataya oranının yüzde 22’ye ulaştığı ve 4,5G ile data trafiğindeki artışın ise yüzde 26 olduğunu belirten Terzioğlu, şöyle devam etti:

"Turkcell’in 4,5G’li abone sayısı 13 milyona, aktif 4,5G kullanıcı sayısı ise 4,5 milyon kişiye ulaştı. 4,5G’de Turkcell servisleri itici güç oldu. Toplam akıllı telefon kullanıcılarında yüzde 5 olan Turkcell TV+ kullanım penetrasyonu, 4,5G kullanıcılarında 2 kattan fazla artışla yüzde 11 olarak gerçekleşiyor. Aynı şekilde fizy kullanım oranları akıllı telefon kullanıcılarında yüzde 10 iken, 4,5G’li abonelerde bu oran yüzde 19’a, BIP’in yüzde 12 olan payı da 4,5G kullanan abonelerde yüzde 20’ye ve Akıllı Depo’da ise yüzde 10’den 22’ye yükseldi. Önümüzdeki dönemde servislerdeki data kullanımının daha da artmasını bekliyoruz."

- "Yayın ihalesine girebilir; farklı iş birliklerine de gidebiliriz"

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, gazetecilerin sorularını yanıtlarken de, futbol yayınlarıyla ilgili olarak, "Türkiye insanı futbolla iç içe yaşıyor ve maçları her an her yerde izlemek istiyor. Mobilde futbol içeriğini müşterilerimize ulaştırabilmek için ihaleye girebilir, farklı iş birliklerine de gidebiliriz. Şu an Türkiye’de futbol içeriğini küçük ekranlarda halka ulaştırma şansına sahip en yetenekli firma Turkcell'dir" ifadelerini kullandı.

Terzioğlu, 4,5G'ye geçiş sonrasındaki altyapı yatırımlarıyla ilgili mevcut duruma ilişkin bir soru üzerine de, şunları kaydetti:

"Bu dönem içerisinde Türksat dahil 4 operatör olarak, bir dizi ortak çalıştay gerçekleştirdik. Türkiye'nin dijital altyapısını tamamlayabilmesi için iki yol var. Bir, her operatör kendi kendine yapmaya çalışır... Yapar ve başarılı olursa bunun maliyeti yaklaşık 13 milyar liraya gelir. Eğer operatörler ortak olarak hareket edip, birbirlerinin eksiklerini tamamlayacak şekilde yatırım yapılacak olursa, Türkiye'de her hanenin fibere ulaşması için 2,5 milyar gibi bir maliyetle bu yatırım tamamlanabilir. En başından beri 'Türkiye bu parayı israf etmesin' diyoruz. Bu seslenişimizin de karşılığını bulduğunu düşünüyorum. Şu anda da buna yönelik çalışmalar devam ediyor."

Verilen bilgiye göre, A Milli Futbol Takımı’nın ana sponsoru olan Turkcell, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası maçlarını ekran başından izleyecek taraftarlar için seyir kalitesini üst seviyeye taşıyacak. Turkcell TV+ fiber kullanıcıları, maçları 4K Ultra HD kalitesiyle izleyecek. Turkcell TV+ ile 4K Ultra HD teknolojisini deneyimlemek isteyenler, aylık 5 lira karşılığında yeni TV+ kutusunun sahibi olabiliyor. 4K Ultra HD, şu an yaygın olarak kullanılan HD görüntü kalitesinden 4 kat daha yüksek çözünürlük sunuyor.

Yorumlar