Turkcell çalışanı annelere "mobil ofis" uygulaması

- Turkcell, "Mobil ofis" uygulaması ile, yeni anne olmuş çalışanlarının bebekleriyle daha fazla zaman geçirmesine imkan tanıyacak

Google Haberlere Abone ol
Turkcell çalışanı annelere "mobil ofis" uygulaması

İSTANBUL (AA) - Turkcell "Mobil ofis" uygulaması ile, yeni anne olmuş çalışanlarının bebekleriyle daha fazla zaman geçirmesine imkan tanıyacak.

Turkcell'den yapılan yazılı açıklamaya göre, yenilikçi uygulamalarıyla çalışanlarının daha verimli ve motive şekilde çalışmasını amaçlayan Turkcell, yeni hayata geçirdiği "Mobil ofis" uygulamasını bünyesinde yaygınlaştırmayı hedeflerken, uygulama kapsamında şirketin yeni anne olan çalışanları bebekleriyle daha fazla zaman geçirebiliyorlar.

Tüm şirket çapında mobil ofis uygulamasını yaygınlaştırmayı hedefleyen Turkcell, bu konuda ilk adımı atarak, yeni anne olan çalışanları için mobil çalışma programını hayata geçirdi. Annelere mobil çalışma olanağı sunan programa göre, Turkcell'li anneler saat 10.00-15.00 arası ofiste çalışıyor. Mesailerinin geri kalan kısmını ise mekan ve zaman bağımsız diledikleri gibi ayarlayabiliyorlar. Yeni uygulamadan, çalışanlar bebekleri 16 aylık olana kadar faydalanabiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell İş Destek Genel Müdür Yardımcısı Seyfettin Sağlam, esnek çalışmaya teknolojiyle değer katıp onu mobil çalışma olarak yeniden tanımladıklarını belirterek, bu iki kavramın benzer gibi görünse de mekan bağımsız çalışmayı anlamlı hale getiren ve verimlilik odağını koruyan unsurun, teknoloji olduğunu aktardı.

"Turkcell’in teknoloji alanındaki öncülüğüyle hayata bağlanıyoruz. O halde neden çalışma hayatına da bağlanmayalım?" ifadelerini kullanan Sağlam, şunları kaydetti:

"Tüm ekiplerimiz kendi içlerinde anlık mesajlaşma uygulamamız BİP ile hem yazılı hem sesli hem de görüntülü olarak çok hızlı bir biçimde haberleşebiliyorlar. Çalışanlarımız ister evde ister cepte yüksek hızlı Turkcell internet hizmetiyle zaten donatılmış durumda. E-postalara ulaşmak, yüksek hacimli dosyaları indirmek, iş portallerine erişmek artık hiç olmadığı kadar hızlı, hiç olmadığı kadar kolay. Mobilim adını verdiğimiz cep telefonu uygulamamızla talep ve onay süreçleri de çalışanımızın her an elinin altında. Tüm bu artılar bir araya geldiği zaman verimliliği en üst seviyeye çıkarmak çok kolay.

Projede ilk adımı yeni anne olan çalışanlarımızla attık. Mobil çalışma konusunda hem hayalimiz hem de hedefimiz büyük. Amacımız bu modeli daha da genişleterek çalışma standartlarını ve kültürünü yeniden tanımlamak. Bu sayede hem verimliliği artırmak hem de çalışanlarımızın iş-özel yaşam dengesini korumak."

Yorumlar