Turkcell BiP'ten artık faks da gönderilebilecek

İSTANBUL (AA) - Turkcell'in anlık mesajlaşma uygulaması BiP, artık faks özelliği sayesinde fotoğrafı çekilen evrakları faks makinasına gönderebiliyor....

Google Haberlere Abone ol
Turkcell BiP'ten artık faks da gönderilebilecek

İSTANBUL (AA) - Turkcell'in anlık mesajlaşma uygulaması BiP, artık faks özelliği sayesinde fotoğrafı çekilen evrakları faks makinasına gönderebiliyor.

Turkcell'den yapılan açıkalamaya göre silinen mesaj, caps oluşturma, sesli ve görüntülü görüşme gibi yenilikler getiren BiP, şimdi de kişilerin hayatını kolaylaştıracak yeni bir özelliği daha hayata geçirdi. Bu özellik sayesinde bir anlık mesajlaşma uygulaması üzerinden faks gönderimi ilk defa BiP ile mümkün hale geliyor. Turkcell başka hiçbir anlık mesajlaşma uygulamasında bulunmayan bu yeni özellik için patent başvurusunda da bulundu.

BiP ile faks göndermek için öncelikle BiP uygulamasında yer alan "Keşfet" bölümünden "Akıllı Faks" özelliğini takip ederek "Faks Gönder" seçeneğine dokunuluyor.

Ardından açılan mesaj alanına faks çekilecek telefon numarası yazılıyor. Sonrasında ise iletilmek istenen belgenin fotoğrafı çekiliyor veya daha önce fotoğrafı çekilen belge telefonun galerisinden seçilerek gönderiliyor. Bundan sonra faksın gönderilmesi için tek yapılması gereken, gelen mesaja "Evet" yazıp onay vermek oluyor.

Turkcell'lilerin kullanabildikleri bu özellik sayesinde banka, kamu ya da özel kurumlara talimat veya dilekçe göndermek gerektiğinde imzalı doküman iletilmesi durumunda faks göndermek çok kolay hale geliyor.

Üstelik bu özellik sayesinde yurt dışı numaralara da faks gönderilebiliyor. BiP üzerinden faks göndermek ilk ay tüm Turkcell'liler için ücretsiz olacak.

Yorumlar