Turkcell Akademi ile Khan Academy arasında iş birliği

İSTANBUL (AA) - Turkcell ve Khan Academy Türkçe iş birliği ile öğrenciler artık matematikten fiziğe, finanstan tıp bilimine kadar 4 bin 500'den fazla ücretsiz...

Google Haberlere Abone ol
Turkcell Akademi ile Khan Academy arasında iş birliği

İSTANBUL (AA) - Turkcell ve Khan Academy Türkçe iş birliği ile öğrenciler artık matematikten fiziğe, finanstan tıp bilimine kadar 4 bin 500'den fazla ücretsiz ders videosuna Turkcell Akademi ve Khan Academy Türkçe platformlarından ulaşacak.

Turkcell açıklamasına göre, dünyaca ünlü pek çok eğitim platformuyla iş birliğine giden Turkcell Akademi, dünyanın en büyük ücretsiz öğrenim platformu olarak bilinen Khan Academy'nin Türkiye ofisi ile eğitimde fırsat eşitliğine katkı için iş birliği yaptı. Bu iş birliği kapsamında öğrenciler, derslerine yardımcı olacak Türkçe zengin ve kaliteli eğitim içeriklerine Turkcell Akademi veya Khan Academy Türkçe'nin İnternet siteleri üzerinden ulaşabilecek.

Birinci sınıftan 12. sınıfın sonuna kadar örgün eğitime ait tüm derslerde yardımcı kaynağı ve lisans öğrencilerinin yararlanabileceği bir arşivi de barındıran platformdaki data kullanımından Turkcell müşterileri ücretsiz faydalanacak.


- "Bilgiye ulaşmada oyunun kurallarını değiştirmek üzere yola çıktık"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Akademi Grup Başkanı Banu İşçi Sezen, şunları kaydetti:

"Bundan iki yıl önce Turkcell Akademi olarak bilgiye ulaşmada oyunun kurallarını değiştirmek üzere yola çıktık. Bu zaman içinde, akademimizi dünyanın en zengin on-line bilgi kaynağına dönüştürme hedefiyle eğitim konusunda uluslararası alanda en iyilerle iş birlikleri gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeyi sürdürüyoruz. Khan Academy Türkçe ile yaptığımız bu son iş birliği sayesinde öğrencilerin kendisini geliştirmesine katkıda bulunmakla beraber öğretmenlerin de kendi müfredatlarını zenginleştirmesi için olanak sağlıyoruz.

Ayrıca velilerin de çocuklarının ödevlerine yardımcı olabilecekleri bir öğrenme platformuna imkan veriyoruz. Tüm bu içeriği ücretsiz sunduğumuz gibi Turkcell müşterilerinin data kullanımından da herhangi bir ücret talep etmiyor, eğitimde fırsat eşitliğine büyük katkı sağlıyoruz. 800 milyondan fazla ders ile dünyanın en büyük ücretsiz öğrenim platformu olarak tanınan Khan Academy'nin sadık bir kullanıcısı olarak tüm müşterilerimizi bu zengin içerikten yararlanmaya davet ediyorum."

Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal da eğitimde dijital dönüşümün her geçen gün hız kazandığını ve cep telefonlarının birer öğrenme aracına dönüştüğünü vurguladı.

Köksal, "Dünyanın en büyük ücretsiz öğrenim platformu Khan Academy derslerine, Türkçe konuşan herkesin kolayca ulaşabilmesi bizim esas amaçlarımızdan biri. Bu anlamda Turkcell ile iş birliğimizin, eğitimde fırsat eşitliği adına önemli bir adım olduğuna inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar