Türk ürünleri "Fine Food Australia Fuarı"nda

- Gıda sektöründe faaliyet gösteren Türk firmaları, Avustralya’nın en büyük yiyecek fuarına katıldı

Google Haberlere Abone ol
Türk ürünleri "Fine Food Australia Fuarı"nda

MELBOURNE (AA) - Türk gıda firmaları, "Fine Food Australia Fuarı"nda "Turkey: Discover The Potential/Türkiye: Potansiyelini Keşfet" konsepti ile yer alıyor.

Melbourne Fuar ve Kongre Merkezi’nde bugün açılan fuara, Ekonomi Bakanlığının koordinasyonunda, İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KUMİB) ve Uludağ Meyve ve Sebze Ürünleri İhracatçıları Birliği çatısı altında toplam 24 ihracatçı firma “Turkey: Discover the Potential/Türkiye: Potansiyelini Keşfet” konseptiyle katılıyor.

Dünyanın birçok ülkesinin ulusal standları ile yer aldığı fuarda Türk firmaları, milli katılım organizasyonu altında meyve sularından konservelere, makarna çeşitlerinden kurutulmuş gıdalara, şekerli ürünlerden çaya, kuru yemişlerden bulgura, baklavalardan incir ve kayısı gibi kuru meyvelere kadar onlarca ürünü Avustralya piyasasına tanıtacak.

- "Avustralya’yı potansiyel hedef ülke olarak seçtik"

KUMİB Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Çakıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’ye en uzak mesafede bulunan Avustralya’da “Türkiye Markası” konsepti çerçevesinde Türk gıda ürünlerini muhataplarına ulaştırmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Avustralya’yı, Türk kuru meyve ve yemişlerinin tüketim oranlarındaki yükseklikten dolayı ‘‘potansiyel hedef ülke olarak’’ seçtiklerini aktaran Çakıcı, ‘‘Geldiğimizde, gördüğümüzde etkilendik, burada gerçekten çok canlı bir piyasa var. Türkiye’nin alışageldiği geleneksel piyasalardan biraz farklı, ufuk açan, geleceğe yönelik bize umut veren ve olumlu sinyaller aldığımız bir piyasa.’’ dedi.

Fuarın ilk gününde katılımcı firmaları ziyaret eden ve başarı dileyen Türkiye’nin Melbourne Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı, milli katılım organizasyonu içerisindeki firmalara "katılım sertifikası" takdim etti.

Fuara Türkiye’den firmalarının yanı sıra Avustralya’da faaliyet gösteren ve Türk ürünlerini pazarlayan Türk kökenli yiyecek şirketleri de katılıyor.

Fuar, 15 Eylül Perşembe günü sona erecek.

Yorumlar