Türk Siyasi Tarihinde Yerli ve Milli İrade Programı

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1) - "Her şeyden önce siyasi bir lider olan Motiur Rahman Nizami'nin böyle bir cezayı ve infazı hak edecek herhangi bir suçunun olmadığına inanıyorum" - "Merhum Motiur Rahman Nizami'ye, Allah'tan rahmet, Bangladeşli Müslümanlara, dünya Müslümanlarına başsağlığı diliyorum" - "Biz bu vesileyle Bangladeş, Dakka Büyükelçisi'ni ülkemize geri çağırdık. Şu anda İstanbul'a inmiş durumda. Şunu unutmayalım, zalimler için yaşasın cehennem"

Google Haberlere Abone ol
Türk Siyasi Tarihinde Yerli ve Milli İrade Programı

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesine ilişkin, "Her şeyden önce siyasi bir lider olan Motiur Rahman Nizami'nin böyle bir cezayı ve infazı hak edecek herhangi bir suçunun olmadığına inanıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium'da, Yerli Düşünce Derneğince düzenlenen "Türk Siyasi Tarihinde Yerli ve Milli İrade Programı"na katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Yerli Düşünce Derneği Başkanı Metin Gündoğdu'ya, böyle bir programı düzenlediği için teşekkür ederek, "Uzun zamandır yerli ve milli duruşunu takdirle takip ettiğim, 63. Hükümet'te bakan olarak, şimdi de başdanışman olarak birlikte çalıştığım Yalçın Topçu kardeşimi, bugüne kadar ortaya koyduğu samimi mücadele için kutluyorum. Yakın tarihimizde yerli ve millilik denince ilk akla gelen isimlerden olan Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimi, rahmetle, hasletle yad ediyorum." diye konuştu.

Bangladeş'te hükümet tarafından kurulan savaş suçları mahkemesinde yargılanan Cemaat-i İslami Partisi lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesinden duyduğu derin üzüntüyü dile getiren Erdoğan, "Her şeyden önce siyasi bir lider olan Motiur Rahman Nizami'nin böyle bir cezayı ve infazı hak edecek herhangi bir suçunun olmadığına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Bangladeş yönetiminden, ülkenin huzuru, istikrarı ve geleceği için bu tür kararlar konusunda daha dikkatli ve hakkaniyetli adımlar atmasını beklediğini söyledi. Dün gece infaz edilen Nizami'nin veda mektubunu okuyan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Motiur Rahman Nizami'nin mektubunda dediği gibi, 'Ben gidiyorum, ardımda bir fikir kalsın istiyorum, zorla karşılaşınca ölüm korkusundan istikametini şaşıranlarla biz ölümden aynı şeyi anlamıyoruz. Bu bir imtihandır, kolay olacağını söylemedi kimse. Sancısı olacağını, bedelsiz olacağını... Bu yola baş koymak, sonunda gerekirse bu uğurda o baştan vazgeçmek demekti. Kardeşlerim, bizim için karar aldıklarını zanneden ahmaklar var. Bu karar ancak göklerde alınmış olabilir, siz kimsiniz ki? Kulunu razı etmek için yaratıcıyı üzecek değiliz. Ben gidiyorum, benden önce giden kardeşlerimin yanına, arkadaşlarımın, Resulullah'ın yanına gidiyorum. Siz kalacaksınız. Kimin doğru olduğu benim gittiğim yerde çıkacak ortaya. Ben gidiyorum, çeki düzen verin kendinize. Sıranın size de geleceğini unutmayın. Şehadetin, şehit gibi yaşayanlara nasip olacağını, Allah'tan başkasına kul olunmayacağını hatırlayın her daim.' Merhum Motiur Rahman Nizami'ye, Allah'tan rahmet, Bangladeşli Müslümanlara, dünya Müslümanlarına başsağlığı diliyorum."

Erdoğan'ın, Nizami'nin veda mektubunu okuduğu sırada salonda, "Kanımız aksa da zafer İslam'ın" tezahüratlarında bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nizami'nin idam edilmesi üzerine Türkiye'nin Dakka Büyükelçisi Devrim Öztürk'ün Ankara'ya çağrıldığını bildirerek, "Şu anda İstanbul'a inmiş durumda. Şunu unutmayalım, zalimler için yaşasın cehennem." dedi.

(Sürecek)

Yorumlar