Türk-Rus çocuklarından "Güneş Çocukları" dans yarışması

- EXPO 2016 Antalya alanında, Türk-Rus dostluğu temalı, "Güneş Çocukları" dans yarışmasına 230 çocuk katıldı

Google Haberlere Abone ol
Türk-Rus çocuklarından "Güneş Çocukları" dans yarışması

ANTALYA (AA) - EXPO 2016 Antalya alanında Türk-Rus dostluğu temalı, "Güneş Çocukları" konulu dans yarışması yapıldı.

EXPO Antalya Küçük Amfi Tiyatro alanında gerçekleştirilen dans yarışmasına 45 grup halinde 230 Türk ve Rus çocuk dansçı katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Güneş Çocukları" isimli etkinliğin kendisini çok duygulandırdığını söyledi.

Çocukların yeteneklerinin ortaya çıkarılmasını nadasa bırakılmış toprakların sulanmasına benzeten Ekinci, "Çocuklar toprağa çok benzer. Nasıl ki çöldeki bir toprak verimsiz olur veya nadasa bırakılmış bir topraktan nasıl çok verim alınamazsa çocuklarımız da hep böyledir. Yeni bir yetenek, yeni bir imkan sunulduğu zaman daha iyi nesiller yetişecektir." dedi.

Ekinci, dans yarışmasının aslında bir dostluk ve kardeşlik etkinliği olduğunu belirterek, "Bugün burada gördüğümüz aslında bir dostluk ve kardeşlik şöleni. Şu anda Rusya ile Türkiye arasında daha önce Ankara anlaşmasıyla attığımız dostluk adımına yakışmayan bir durum söz konusu. Bu sorunun bir an önce ortadan kaldırılmasını diliyoruz." diye konuştu.

Rusya Federasyonu'nun Antalya Konsolosu Vyaçeslav Mihaylov ise misafirlere ve çocuklara Rusya Başkonsolosluğundan selam getirdiğini söyledi.

Antalya Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Irina Balcı'ya çalışmalarından dolayı teşekkür eden Mihaylov, "Bu zor zamanda çok önemli şeyler gerçekleştirildi. Rusya ve Türkiye için çok önemli şeyler yapıyorlar. Herkese çok teşekkür ederiz." dedi.

Yorumlar