Türk oyunu Tartarus, tutkunlarıyla buluşacak

İSTANBUL (AA) - Monster'ın desteğiyle güç kazanacak Türk oyunu Tartarus, yaz aylarında tutkunlarıyla buluşacak. Oyun bilgisayarı markalarından Monster...

Google Haberlere Abone ol
Türk oyunu Tartarus, tutkunlarıyla buluşacak

İSTANBUL (AA) - Monster'ın desteğiyle güç kazanacak Türk oyunu Tartarus, yaz aylarında tutkunlarıyla buluşacak.

Oyun bilgisayarı markalarından Monster tarafından yapılan açıklamaya göre, Steam Greenlight'tan "Yeşil Işık" alan yerli yapımlardan biri de Monster'ın desteğiyle güç kazanan "FPS" kamera açılı aksiyon ve bulmaca oyunu Tartarus oldu.

Online oyun platformu Steam'in Greenlight mekanizması sayesinde dünyadaki oyun geliştiriciler, büyük oyun yayıncılarına ulaşmadan yalnızca Steam kullanıcılarından aldıkları oylar sonucunda, ortaya koydukları oyunları Steam'de yayınlatabilecek.

Monster, Steam'den "Yeşil Işık" alan Tartarus'un geliştirilme sürecine, yüksek performanslı dizüstü bilgisayarlarıyla destek oldu. Hızlı donanım bileşenlerine sahip ve konforlu kullanım sunan bilgisayarlarıyla tanınan Monster, Tartarus'un geliştirilme sürecine katkısı sayesinde yapım, yaz aylarında tutkunlarıyla buluşacak.

Görselleri ve fizik algoritmasıyla dahil olduğu oyunları zenginleştiren "Unreal Engine 4" ile geliştirilen Tartarus, uzayda geçen birinci şahıs kamera açılı aksiyon ve bulmaca türü oyunlar arasında yer alıyor. Özellikle, bilim kurgu türü yapımlardan hoşlananların ilgisini çekebilecek oyun, 2230 yılında geçiyor.

Neptün gezegeninin yakınlarındayken teknik bir arıza yaşayan "MRS TARTARUS 220478" gemisinin mürettebatından Cooper'ın yönetileceği ve geri kalan mürettebatın kurtarılmaya çalışılacağı Tartarus, oluşturduğu atmosferle ikonik bilim kurgu filmlerindeki Retro havayı da anbean hissetmeyi sağlayacak.

Steam'in Greenlight sistemi, Abyss Gameworks'un Türkiye ve dünyada tanınır olması için mükemmel bir çözüm oluyor. Monster'ın desteğini alan Abyss Gameworks, oyunun Steam sayfasında yayınladığı tanıtım videosu ve ekran görüntüleriyle Tartarus'un dinamik ve yoğun atmosferini yansıtıyor.

Yorumlar