"Türk Ordusu bizimdir"

- FETÖ'nün darbe girişiminde Emniyet Genel Müdürlüğüne yapılan saldırıda yaralanan polis memuru Kullebi, tanklar ve Skorsky helikopterlerin kendilerini nasıl çapraz ateşe aldığını anlattı - Kemal Kullebi: - "Ordu, bizim ordumuz. Üç, beş tane hain içinden çıkmış diye, Türk ordusu... Biz, onlar için ölürüz, onlar bizim için ölür. Beş parmağın beşi de bir olmaz. Ordu, bizimdir" - "Cumhurbaşkanı da bizim Cumhurbaşkanımız. Hainlere gerekli cevabı onun vereceğini düşünüyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Türk Ordusu bizimdir"

ANKARA (AA) - YEŞİM SERT KARAASLAN- FETÖ'nün darbe girişiminde yaralanan polis memuru Kemal Kullebi, bu eylemi gerçekleştirenlerin Türk Silahlı Kuvvetlerine asla mal edilemeyeceğini vurgulayarak, "Ordu, bizim ordumuz. Biz, onlar için ölürüz, onlar bizim için ölür. Beş parmağın beşi de bir olmaz. Ordu bizimdir." dedi.

Darbe girişimi gecesi meydana gelen olaylarda yaralanan 40 yaşındaki polis memuru Kullebi, tedavi gördüğü hastanede AA muhabirine olay anına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 17 yıldır polis olarak görev yapan Kullebi, ilk hareketlilik olduğunda evinde bulunduğunu belirterek, telefonlarına görev yerine çağrıldıklarına ilişkin mesaj geldiğini söyledi.

Bunun üzerine hemen evinden çıkarak Emniyet Genel Müdürlüğüne gittiğini, oraya geldiğinde çatışmaların yaşandığını ifade eden Kullebi, kendisinin de çatışmanın içinde bulunduğunu söyledi.

Kullebi, "Tankla Skorsky arasında çapraz ateşe düştük. Silah vardı bizde de. O esnada tanktakilerin niyeti tam belli değildi. Tank, ateş açınca, ondan sonra karşılıklı duruma geçtik." dedi.

Tanklardan ateş açıldığında kendisini yere attığını belirten Kullebi, "TOMA'nın öbür tarafına geçtik. Biz, TOMA'ları tanklar emniyete girmesin diye emniyetin giriş kısmına çekmiştik. Skorsky geldi sonra. Bizi görünce, havadan ateş etmeye başladı. Biz de yaraları orada aldık." diye konuştu.

- "Eğer hainlerse, gerekeni Cumhurbaşkanımız yapar"

Bunun asla Türk Silahlı Kuvvetlerine mal edilemeyeceğinin altını çizen Kullebi, "Demek ki vatan hainliğinin rütbesi, makamı olmuyormuş. 'Eğer hainlerse, gerekeni Cumhurbaşkanımız yapar.' diye düşünüyorum. Ateş açanlar arasında subay vardı ama asker üniformasının içindeki şahsın, subay olup olmadığını net bir şekilde tespit edemiyorsunuz. Arkadaşlarımız arasında, 'ateş açmayın, bakın polise ateş açıyorsunuz.' diyenler oldu." ifadelerini kullandı.

Tekbir getirerek Emniyet Sarayı'nın önüne çıktıklarını ifade eden Kullebi, sözlerini şöyle tamamladı:

"Elimizde silah vardı ama namlular yere doğruydu. Asker vardı karşımızda. Türkiye Cumhuriyeti'nin ordusu var yani. Biz de polisiz. Son ana kadar, asker sıktıktan sonra çatışma başladı. Ama onların zaten niyeti, gelip de Emniyet Sarayı'ndan içeri girmek değildi.

Ordu, bizim ordumuz. Üç beş tane hain içinden çıkmış diye Türk ordusu... Biz, onlar için ölürüz, onlar bizim için ölür. Beş parmağın beşi de bir olmaz. Bunların yüzünden Türk ordusu, böyle olur mu? Ordu, bizimdir. Cumhurbaşkanı da bizim Cumhurbaşkanımız. Hainlere gerekli cevabı onun vereceğini düşünüyoruz."

Yorumlar