Türk Kızılayı'ndan terör mağduru ailelere bayram yardımı

- Başta Hakkari, Diyarbakır, Şırnak illeri olmak üzere terör mağduru 10 bin aileye bayramda 5 milyon liralık nakdi yardım yapılacak

Google Haberlere Abone ol
Türk Kızılayı'ndan terör mağduru ailelere bayram yardımı

İSTANBUL (AA) - Türk Kızılayı, başta Hakkari, Diyarbakır, Şırnak illeri olmak üzere terör mağduru 10 bin aileye, bayramda 5 milyon liralık nakdi yardım yapacak.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki terör mağduru ailelere yapılacak nakdi yardım kapsamında, Kızılay kartlarına aile başına 500 lira yüklenecek.

Türk Kızılayı şube başkanları, Halk Bankası'nın bölgelerdeki ilgili şubelerinden kartları teslim alıp, önceden tespit edilen ailelere dağıtacak. Nakdi yardımlardan Diyarbakır’da 2 bin, Van’da bin 500, Mardin'de bin 500, Gaziantep'te 2 bin, Siirt'te bin, Şırnak'ta bin ve Hakkari'de bin terör mağduru aile yararlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, terör operasyonlarının devam ettiği Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde çok boyutlu insani yardımların devam ettiğini belirtti.

Önceliklerinin, ailelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması olduğunu ifade eden Kınık, terörün yıktığı beldeleri ve yaraladığı insanları yalnız bırakmadıklarını aktardı.

Kınık, toplumsal dayanıklılığın artırılması ve sonraki süreçte toparlanma döneminde de eğitim, yerleşim, barınma, giyecek, psiko-sosyal destek gibi çok boyutlu alanlarda desteklerin devam edeceğini belirtti.

Terör mağdurlarına daha önce gıda kolileri ve 400 bin paket kavurma dağıtan Türk Kızılayı'nın, 19 Ocak'ta başlattığı terör mağduru ailelere destek çalışmaları kapsamında bugüne kadar, ayni ve nakdi olmak üzere 5 milyon 102 bin lira değerinde yardım gerçekleştirdiğini ifade eden Kınık, bunun 537 bin 600 lirasının Türk Kızılayı kartlarıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.

- Kızılay Kart

"Kızılay Kart" sayesinde, ihtiyaç sahiplerinin kendilerine sunulana değil ihtiyaç duyduklarına kolayca ulaşabilecekleri yeni bir dönem başladı. Modern ve örnek projeyle, yardımseverlerin Türk Kızılayı'na emanet ettiği nakdi bağışlar, Halkbank tarafından üretilen Kızılay Kartlar'a yükleniyor. Kızılay Kartlar, Türk Kızılayı'nın gerçekleştirdiği detaylı incelemenin ardından, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

İhtiyaç sahibi, kredi kartının kullanılabildiği tüm alanlarda, ihtiyaçlarını Kızılay Kart ile kolayca karşılayabilecek. İlk kez, 2012 yılı Ramazan döneminde uygulamaya konulan Kızılay Kart modeliyle, belirlenen yardım tutarları 2015 yılında da lojistik operasyona gerek kalmadan ve zamandan tasarruf edilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Yorumlar