Türk Kızılayı'ndan Kerkük'te kurban yardımı

KERKÜK (AA) - Türk Kızılayı, Irak'ın Kerkük kentinde Kurban Bayramı dolayısıyla ihtiyaç sahibi 5 bin aile için büyükbaş kurban kesimi yaptı. Türk Kızılayı...

Google Haberlere Abone ol
Türk Kızılayı'ndan Kerkük'te kurban yardımı

KERKÜK (AA) - Türk Kızılayı, Irak'ın Kerkük kentinde Kurban Bayramı dolayısıyla ihtiyaç sahibi 5 bin aile için büyükbaş kurban kesimi yaptı.

Türk Kızılayı Irak İnsani Yardım İşleri Sorumlusu Bülent Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Türk Kızılayı olarak Kurban Bayramı'nda Türk bağışçılarımızın kurban vekaletlerini bugün Irak'ın Kerkük kentinde yerine getiriyoruz. Bağışçılarımızın bize emanet ettiği vekaletlerden bugün 50 yarın da 50 olmak üzere toplam 100 büyükbaş kurbanın kesimi ve dağıtımını planlıyoruz.'' dedi.

Bilgin, "Irak gibi ağır şartların olduğu bir bölgede bu işi yapmak her ne kadar zor olsa da Türk Kızılayı hedefini gerçekleştirmek için yoluna devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Irak Türkmenleri Kardeşlik ve Kültür Derneği Başkanı Hişam Avcı da AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Her zaman Irak halkının yanında olduğunu kanıtlayan Türk Kızılayı özellikle Kerkük Türkmenlerine desteğini esirgememiştir." diye konuştu.

Yorumlar