Türk Kızılayından Irak'a insani yardım

- Türk Kızılayı, Irak'ın Kerkük kentinde Telaferli Türkmenlerin kaldığı Yahyava Çadır Kampı'ndaki bin aileye battaniye, terlik ve hijyen malzemesi yardımında bulundu

Google Haberlere Abone ol
Türk Kızılayından Irak'a insani yardım

KERKÜK (AA) - Türk Kızılayının Irak'ın Kerkük kentinde çoğunlukla Telaferli Türkmenlerin kaldığı Yahyava Çadır Kampı'ndaki bin aileye battaniye, terlik ve hijyen malzemesi yardımında bulunduğu bildirildi.

Türk Kızılayı Irak İnsani Yardım Operasyonu Delegasyon Başkanı Bülent Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yahyava kampındaki Telaferli Türkmen kardeşlerimize üç yüz adet battaniye, bin çift terlik ve bin ailelik hijyen malzemelerinden oluşan yardım kolilerini takdim ettik." dedi.

Yahyava ve Irak'ın çeşitli bölgelerindeki kamplara yönelik yardım çalışmalarını sistemli şekilde yürüttüklerini belirten Bilgin, talep geldiği sürece olanaklara göre desteğe devam edeceklerini kaydetti.

Yardımların dağıtılmasında Türk Kızılayına destek veren Irak Türkmen Cephesi (ITC) Erbil Milletvekili Aydın Maruf ise "Irak'ta sadece Türkmenlerden oluşan tek kamp Yahyava kampıdır. Bu yüzden ITC olarak bu kamp bizim için çok önemli. Türkiye Cumhuriyeti ve bünyesindeki Kızılay ile TİKA gibi dev kuruluşlar bizleri hiç yalnız bırakmadı." diye konuştu.

Yorumlar