Türk Kızılayından Etiyopya'ya yardım eli

- Kızılay, Harar kentinde yaklaşık bin aileye gıda yardımı dağıttı

Google Haberlere Abone ol
Türk Kızılayından Etiyopya'ya yardım eli

ADDİS ABABA (AA) - Türk Kızılayı ramazan ayında yapılan yardımlar kapsamında Etiyopya'da yaklaşık bin aileye gıda yardımı dağıttı.

Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayının Harar kentinde ihtiyaç sahibi yaklaşık bin aileye gıda yardımı dağıttığını belirtti.

Başta Kızılay olmak üzere Türk yardım kuruluşlarının Etiyopya'daki faaliyetlerine dikkati çeken ve bu yardımların ramazan sonrasında da devem edeceğini ifade eden Ulusoy, Türk Hava Yollarının (THY) da kentte 500'den fazla kişiye iftar verdiğini aktardı.

Harar kentinin İslam kültürünün Doğu Afrika'daki en önemli merkezlerinden biri olduğuna işaret eden Ulusoy, kentteki eski konsolosluk binasını da ziyaret ettiklerini belirterek, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) bu binanın yenilenmesi için harcadığı çabadan övgüyle söz etti.

Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy ve Türk Kızılayı Yönetim Kurulu üyesi İlhami Yıldırım'ın başkanlık ettiği Türk Kızılayı ve Türk Hava Yolları mensuplarının bulunduğu heyet dün Etiyopya'nın doğusundaki Harar kentine gelmişti.

Türk heyeti, burada Harar Meclis Başkanı Yasin Hüseyin Şerif, Bölgesel Parlamento Başkan Yardımcısı Hamza Muhammed ve Belediye Başkanı Şükriye Ahmed'in yanı sıra kentin ileri gelenleri karşılamıştı.


Yorumlar