Türk Kızılayı Sırbistan'da kurban eti dağıttı

- Müslüman nüfusun yoğun olduğu Sancak bölgesinin Novi Pazar ve Tutin şehirlerinde ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtıldı

Google Haberlere Abone ol
Türk Kızılayı Sırbistan'da kurban eti dağıttı

NOVİ PAZAR (AA) - Türk Kızılayı, Kurban Bayramı dolayısıyla bu yıl Sırbistan'ın güneyinde Müslüman Boşnak ve Arnavut nüfusun yoğun olduğu Sancak ve Preşeva bölgelerinde ihtiyaç sahibi 15 bin aileye kurban eti dağıtıyor.

Bayram boyunca ülkedeki farklı kurum, dernek ve insani yardım kuruluşları tarafından ihtiyaç sahibine dağıtılması planlanan kurban etleri, bugün Sancak bölgesinin en büyük şehri Novi Pazar ve Tutin'de ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Kurban etlerinin bir kısmı Tutin'deki Zihinsel Engelliler Yurduna verildi. Yurt yetkilisi Sadrija Hot, yardımın Türkiye'den gelmesi hasebiyle kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, bu yardımın yurdun imkanlarını da önemli ölçüde iyileştireceğini söyledi.

Türk Kızılayı yetkilileri daha sonra, Tutin Belediye Başkan Yardımcısı Esad Holic ile şehirdeki ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttı.

Novi Pazar şehrinde de kurban etleri birden fazla insani yardım kuruluşu tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Novi Pazar Belediye Başkanı Nihat Bisevac, amaçlarının kurban etlerini maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara ulaştırmak olduğunu belirtti.

Türk Kızılayı yetkilisi Suat Çıtlak, bu yıl Sırbistan'da 75 bin kişiye kurban eti ulaştırmayı hedeflediklerini, bu yıl Balkanlar'da en fazla kurbanın Sırbistan'a bağışlandığını söyledi.

Türk Kızılayı'nın 2007 yılından itibaren Sırbistan'daki ihtiyaç sahiplerine yardım ettiğini anımsatan Çıtlak, bu bölgedeki yardımların süreceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar