Türk Kızılayı ramazanda 100 bin gıda kolisi dağıtacak

- Kızılay, bu sene terör nedeniyle evlerini terk edip komşu il ve ilçelere yerleşen aileler başta olmak üzere hemen her bölgede iftar yemeği programları organize edecek

Google Haberlere Abone ol
Türk Kızılayı ramazanda 100 bin gıda kolisi dağıtacak

İSTANBUL (AA) - Afet dönemlerinin dışında da ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılayı, bu yıl ramazan ayında 100 bin gıda kolisi dağıtacak.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, bu yıl "Bir hilalle başlar ramazan. O hilalle uzanır yardımsever eller" sloganıyla düzenlenen kampanya kapsamında, hem hayırseverlere hem de gerçek ihtiyaç sahiplerine farklı çözümler sunan Türk Kızılayı, Türkiye genelinde 700'e yakın şubesiyle ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşların ihtiyaçlarını ramazan ayında da gidermeye devam edecek.

Geçen yıl ramazan ayında birçok kuruluşla iş birliği yaparak, yaklaşık 50 bin adet gıda kolisi dağıtan Türk Kızılayı, bu yıl da gıda kolisi bağışıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşacak.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Kızılay bu yıl 100 bin gıda kolisinin üzerine çıkarak, 500 bin ihtiyaç sahibinin sofrasına ramazan bereketini taşımayı hedefliyor. Migros'un aralarında bulunduğu zincir mağazalar da Türk Kızılayı adına gıda paketleri satışa sunacak. Ayrıca Türk Kızılayı resmi internet sitesinden de gıda paketi bağışları kabul edilecek. Gıda paketlerinin ülkenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılması ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecek. Kampanyaya katılan zincir mağazalardaki 'Ramazan Paketi Alanları'ndan bağışlamak istediği kadar paketi alan hayırsever, Türk Kızılayı standına yönlendirilecek. Bağışı alan Kızılay görevlisi, paketin üzerine Türk Kızılayı logosunu yapıştıracak ve bağış makbuzuyla müşteriden koliyi teslim alacak. Ayrıca Migros Sanal Market’ten de satın alınan paketleri ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Müşteriler, bağışlayacakları ramazan paketi sayısı konusunda sınırlandırılmayacak. Bağışçılar bu paketlerin ihtiyaç sahiplerine ulaşması hakkında bilgilendirilecek."

İhtiyaç sahiplerine verilen Kızılay Kart dağıtımının ramazan ayında da devam edeceği, nakdi bağışların Halkbank tarafından üretilen Kızılay Kartlara yükleneceği, detaylı incelemenin ardından kartların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı belirtilerek, Kızılay'ın ülke çapında faaliyet gösteren toplam 13 aşevi ile ramazan ayında da günlük yemek, iftar yemeği ve kuru gıda dağıtımı yoluyla çalışmalarına devam edeceği kaydedildi.

Hijyenik ortamlarda, besin değeri yüksek gıda malzemelerinden hazırlanacak yemeklerin, aşevlerine gelemeyen, dışarı çıkamayacak durumdaki yaşlılarla hastaların evlerine özel sefer taslarıyla ulaştırılacağı ifade edilen açıklamada, "Yurt içi ve yurt dışındaki vekalet sahiplerinin kurbanlarından İslami ve hijyenik şartlara uygun olarak kesimleri gerçekleştirilerek, 400 bin adet et konserve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Bağış modelleri sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşın evine doğrudan ramazan yardımları ulaştırılacak." denildi.

Geçen sene yüz binlerce vatandaşı iftar sofrasında buluşturan Kızılay, bu yılda ülke geneline yayılmış olan şubeleri aracılığıyla iftar sofraları da kuracak.

Kızılay'ın, bu sene terör nedeniyle evlerini terk edip komşu il ve ilçelere yerleşen aileler başta olmak üzere hemen her bölgede iftar yemeği programları organize edeceği belirtilen açıklamada, "Türk Kızılayı’na ramazan ayında da destek vermek ve sofralarını gerçek ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak isteyen hayırseverlerin bağış yapabilmeleri için pek çok seçenek bulunuyor. Bağışçılar, bankalardaki Türk Kızılayı bağış tahsilat sistemi ve bağış hesaplarından, tüm PTT işlem merkezlerinin 2868 No'lu Türk Kızılayı Posta Çeki hesabından, www.kizilay.org.tr internet sitesinden, Ramazan Gıda Paketi Bağışı menüsünü kullanarak elektronik işlemle, 168 Türk Kızılayı ücretsiz danışma ve bağış hattından ve ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden bağışlarını yapabilecek. Ayrıca tüm operatörlerden 2868’e boş mesaj atıp, 10 TL'lik bağış yapabilecekler." görüşlerine yer verildi.

Yurt dışında da sosyal yardım çalışmalarını sürdürerek, ramazan yardımlarına şimdiden başlayan Kızılay, Gazze’de savaş mağduru bin 560 aileye gıda kolisi ve hijyen malzemesi yardımı yaptı, yardımlar ramazan süresince de devam edecek.

Kuraklık yaşayan Somali’ye "İyilik Gemisi" ile gıda malzemesi gönderen ve yurt dışı ramazan yardımları kapsamında Irak başta olmak üzere Pakistan, Afganistan ve Balkan ülkeleri için de hazırlıklarını sürdüren Kızılay, farklı ülkelerden gelen anlık taleplere de cevap verebilmek için çalışmalarına devam ediyor.

Yorumlar