Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık:

- "Uluslararası anlamda bizden yardım bekleyenlere el uzatacağız ve kötü günlerinde yanlarında olacağız"

Google Haberlere Abone ol
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık:

İSTANBUL (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, uluslararası anlamda kendilerinden yardım bekleyenlere el uzatacaklarını ve kötü günlerinde yanlarında olacaklarını söyledi.

Kınık, Türk Kızılayı İstanbul Avcılar Şubesinin İstanbul Büyükşehir Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği tanıtım programında, kurumun geçmişi ve milletin ortak yanlarını hatırlattığını belirterek, Türk Kızılayının milli servet olduğunu vurguladı.

Kınık, etkinliğe katılan kadınların Anneler Günü'nü kutlayarak, Kızılay'a emek veren annelere teşekkür etti.

Türk Kızılayının annelerin merhametiyle büyüdüğünü aktaran Kınık, "Cumhuriyetten daha eskiyiz. Sıkıntılı yerlerde faaliyet gösterdik. Daha sonra İstiklal Harbi'nde Mehmetçiğin yanındaydık. Kızılaycılar ellerinden geldiği kadar milletimize destek verdi." diye konuştu.

Kınık, Kızılay'ın 2. Dünya Savaşı'nda Yunanistan'a yaptığı yardımları hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Kızılayımız güçleniyor ve güçlenen Türkiye'ye de güç katıyor. Yakında yaklaşık bin şubeye çıkacağız. Yeni dönem hedeflerimizden birisi de her eve bir Kızılay gönüllüsü kazandırmaktır. Çocuklarımıza ilkokuldan itibaren Kızılaycılık bilincini aşılayacağız. Uluslararası anlamda da bizden yardım bekleyenlere el uzatacağız ve kötü günlerinde yanlarında olacağız. Kızılay sizindir, Kızılay'a yardım edin, üye olun."

Türk Kızılayı Avcılar Şube Başkanı Ferhan Çerkez de görevini 2012'den beri yürüttüğünü belirterek, gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Sosyal sorumluluk projelerine de destek verdiklerini aktaran Çerkez, "Uluslararası çalışmalarımız da oldu. Dönemin Kızılhaç Başkanını da ziyaret ettik. Son dönemdeki en önemli çalışmamız ise ilk yardım eğitimleri oldu. Bu eğitime devam edeceğiz. Görevleri yaparken yalnız değildik, bütün arkadaşlarımızın özverili katkıları oldu. Her ayın ilk üç gününde kan bağışı aracımız Avcılar'da bulunuyor. Bu çalışmalar sayesinde radyolarda kan ihtiyacı anonsunu duymaz olduk." diye konuştu.

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli ise Türk Kızılayının kuruluşundan günümüze kadar taşıdığı öneme işaret etti.

Yorumlar