Türk Kızılayı Arnavutluk'ta kurban eti dağıttı

TİRAN (AA) - Türk Kızılayı, Kurban Bayramı dolayısıyla Arnavutluk'un farklı şehirlerinde ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttı. Başkent Tiran'daki Arnavutluk...

Google Haberlere Abone ol
Türk Kızılayı Arnavutluk'ta kurban eti dağıttı

TİRAN (AA) - Türk Kızılayı, Kurban Bayramı dolayısıyla Arnavutluk'un farklı şehirlerinde ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttı.

Başkent Tiran'daki Arnavutluk Engelli Çocukların Bakımı Ulusal Aile Birliği'nde yapılan dağıtıma, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar ve Geleceğin Alternatifi Vakfı (ALSAR) Başkanı Mehdi Gurra da katıldı.

Büyükelçi Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ve Türk milletinin sadece bir gün değil, yılın 365 günü Arnavut halkının yanında olmaya devam edeceğini belirterek, gerçekleştirdikleri kurban dağıtımından dolayı Türk Kızılayına teşekkür etti.

Arnavutluk Engelli Çocukların Bakımı Ulusal Aile Birliği Başkanı Şefket Taku da yardımları dolayısıyla Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliğine, sivil toplum kuruluşlarına ve Türkiye'ye teşekkür ederek, tüm bu yardımların anlamlı ve faydalı olduğunu söyledi.

Türk Kızılayı yetkilisi Bekir Sıtkı Pekmezci ise Arnavutluk'un farklı şehir ve köylerinde kurban dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, kendilerine destek olan ALSAR Vakfı'na teşekkür etti.

Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün de ALSAR Vakfı'nın desteğiyle Arnavutluk'ta ilk kez kurban kesimi gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bugün burada Müslüman kardeşlerimizle bulunmaktan ve onların sorunlarını dinlemekten büyük mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.

ALSAR Vakfı Başkanı Gurra ise bu yıl ilk kez Türk Kızılayı gibi önemli bir kurumla iş birliği içinde kurban kesimi gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Kurban etleri Arnavutluk'taki 10 bin ihtiyaç sahibi aileye dağıtıldı. Düne kadar 7 bin, bugün ise 3 bin paket dağıtımı yaptık. Bu yıl 16 farklı noktada kurban dağıtımı yaptık." ifadelerini kullandı.

Yorumlar