Türk-İş'ten "esnek çalışma" protestosu

İSTANBUL (AA) - Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) üyeleri, kamuoyunda "esnek çalışma" olarak bilinen, özel istihdam büroları aracılığıyla...

Google Haberlere Abone ol
Türk-İş'ten "esnek çalışma" protestosu

İSTANBUL (AA) - Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) üyeleri, kamuoyunda "esnek çalışma" olarak bilinen, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurulması ve uzaktan çalışma gibi esnek çalışma modelini öngören tasarıyı protesto etti.

Taksim Tünel'de toplanan Türk-İş üyeleri, "Kiralık işçi bürolarına hayır", "İş, ekmek yoksa barış da yok", "Birleşe birleşe kazanacağız" ve "Taşeron işçilik yasaklasın" yazılı döviz taşıyıp, "TÜRK-İŞ" pankartı açtı.

Grup adına açıklama yapan Türk-İş İstanbul Bölge Sorumlusu Adnan Uyar, kanun tasarısıyla ilgili taleplerinin bilindiğini belirterek, "Özel istihdam bürolarının faaliyetlerinin geçici iş ilişkisini de içerecek şekilde genişletilmesi, çalışma hayatını çıkmaza sokacaktır." dedi.

Çalışanların iş şartlarının daha esnek ve güvencesiz duruma getirileceğini dile getiren Uyar, "Ucuz ve güvencesiz işçi hedeflenmektedir. İşverenlerin isteği üzerine kiralık işçilik yasallaştırılmaya çalışılmaktadır. İşçiyi bir meta haline getirerek, insan olma onurunu inciterek sürdürülen politikalara dün de karşı çıktık, bugün de karşı çıkacağız. Tasarının geri çekilmesi için gerekirse Cumhurbaşkanı ve Anayasa Mahkemesi nezdinde girişimlerde bulunacağız." diye konuştu.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı protestonun ardından, Türk-İş üyeleri olaysız dağıldı.

Yorumlar