Türk gazetecinin Hollanda'da gözaltına alınması

- BYEGM: -"Türkiye'deki basın ve ifade özgürlüğünü her fırsatta eleştirme gayreti içinde olanların, kendi ülkelerindeki baskıcı uygulamaları görmezden gelmelerini hayret ve esefle takip etmekteyiz" -"Söz konusu çifte standart alışkanlığını ortaya koyanların başta basın ve ifade özgürlüğü olmak üzere demokratik ilkelere çıkarları doğrultusunda bağlı kaldıklarını değerlendiriyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Türk gazetecinin Hollanda'da gözaltına alınması

ANKARA (AA) - Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünden (BYEGM), Türk gazeteci Fatih Özyar'ın Hollanda'da tutuklanmasıyla ilgili yapılan açıklamada, "Türkiye'deki basın ve ifade özgürlüğünü her fırsatta eleştirme gayreti içinde olanların, kendi ülkelerindeki baskıcı uygulamaları görmezden gelmelerini hayret ve esefle takip etmekteyiz" ifadesi kullanıldı.

BYEGM'den yapılan yazılı açıklamada, 12 Eylül 2016'da Hollanda'nın Zaandam kentinde yaşanan olayları gazeteci olarak takip etmek isteyen A Haber Hollanda Temsilcisi Fatih Özyar'ın, kurum kimliğini göstermesine ve kamusal alanda çekim yapma hakkını hatırlatmasına rağmen Hollanda polisince 15 saat boyunca gözaltında tutulduğu ve para cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Başta BYEGM olmak üzere devletin ilgili kurumlarınca sürecin en başından itibaren takip edildiği, Özyar ve Hollandalı yetkililerle yakın iletişim ortamı kurulduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye'deki basın ve ifade özgürlüğünü her fırsatta eleştirme gayreti içinde olanların, kendi ülkelerindeki baskıcı uygulamaları görmezden gelmelerini hayret ve esefle takip etmekteyiz. Söz konusu çifte standart alışkanlığını ortaya koyanların başta basın ve ifade özgürlüğü olmak üzere demokratik ilkelere çıkarları doğrultusunda bağlı kaldıklarını değerlendiriyoruz. Hollanda polisinin, Fatih Özyar'a karşı aşırı müdahalesini kınıyor, Hollanda'da son dönemlerde gazetecilere karşı uygulanan aşırı tedbirleri, basın ve ifade özgürlüğü kapsamında endişe ile takip etmekteyiz. Ayrıca Hollanda'da yayın yapan bazı medya kuruluşlarının yaşanan olayları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve ülkemize yönelik düşmanca söylemle birlikte kullanmalarını nefret söylemi olarak değerlendirmekte ve kınamaktayız. Bu vesileyle Fatih Özyar ve A Haber ailesine geçmiş olsun dileklerimizi sunar, benzer olayların tekrar yaşanmamasını temenni ederiz."

Yorumlar