Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü

- Dışişleri Bakanlığı açıklaması: - "Türk Konseyi'nin, Türk Cumhuriyetleri arasındaki işbirliğine sağladığı katkıları memnuniyetle müşahede ediyoruz" - "Türk Konseyi'nin bundan sonraki süreçte de bölgesinde ve ötesinde barış, refah ve istikrara hizmet etmeye devam edeceğinden şüphe duymuyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığından,Türk Konseyi'nin, Türk Cumhuriyetleri arasındaki işbirliğine sağladığı katkıların memnuniyetle izlendiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Nahçıvan Anlaşması'nın yıl dönümü olan 3 Ekim'in üye ülkelerde Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü olarak kutlandığı belirtildi.

Türk Dili konuşan bütün millet ve toplulukların bu anlamlı günü kutladığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu önemli gününün halklarımızın daha güçlü işbirliği ve dayanışmasına vesile olmasını temenni ediyoruz. Bu yıl bağımsızlıklarının 25. yıl dönümünü idrak eden Konsey Üyesi Türk Cumhuriyetlerinin son çeyrek asırda kaydettiği gelişmelerden gurur duyuyor, Türk Konseyi'nin de Türk Cumhuriyetleri arasındaki işbirliğine sağladığı katkıları memnuniyetle müşahede ediyoruz. Geniş Avrasya coğrafyasına yayılmış bulunan Türk dünyasının ortak dil, tarih ve kültürel değerlerine dayalı işbirliği iradesini temsil eden Türk Konseyi'nin bundan sonraki süreçte de bölgesinde ve ötesinde barış, refah ve istikrara hizmet etmeye devam edeceğinden şüphe duymuyoruz."

Yorumlar