Türk askerinden Saraybosna'daki aşevine yardım

- Bosna Hersek Türk Temsil Heyet Başkanlığı tarafından Saraybosna'da ihtiyaç sahiplerine yemek veren aşevine ramazan paketleri verildi

Google Haberlere Abone ol
Türk askerinden Saraybosna'daki aşevine yardım

SARAYBOSNA (AA) - Avrupa Birliği Barış Gücü (EUFOR) bünyesinde Bosna Hersek'te görev yapan Türk Temsil Heyet Başkanlığınca, başkent Saraybosna'da her gün binden fazla ihtiyaç sahibine yemek veren aşevine ramazan paketleri verildi.

Aşevinin sorumlusu Zilha Şeta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Temsil Heyeti Başkanlığı ile yıllardır iyi işbirliği içinde olduklarını belirterek, Türk askerinin geçen yıl aşevinin mutfağını yenilediğini, ayrıca her yıl kurban bağışında bulunduğunu söyledi.

Şeta, Bosna Hersek ile Türkiye'nin kardeş ülkeler olduğunu vurgulayarak, Saraybosna'da olmaktan duyduğu mutluluğu, İstanbul'daymış gibi hissettiğini söyledi.

Türk askerinin verdiği ramazan paketlerini ihtiyaç sahibi ailelere dağıtacaklarını ifade eden Şeta, "Merhametin ne olduğunu ve yardım eli uzatmanın önemini mutlaka anlamalıyız." ifadelerini kullandı.

Şeta, ramazan paketlerinin içinde bir ailenin yaklaşık iki aylık temel ihtiyaçlarını giderecek miktarda un, yağ, şeker ve hazır çorba gibi gıda ürünlerinin olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar