Turgutlu'da 50. Yıl Alanı'na, "Demokrasi Şehitleri Alanı" adı verildi

- Belediye Başkanı Şirin: "Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi darbeye karşı halk direnişimizin yaşandığı 50. Alanı'nın adının ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’ olarak değiştirmesi, ilçemiz tarihine de düştüğümüz bir not olacaktır"

Google Haberlere Abone ol
Turgutlu'da 50. Yıl Alanı'na, "Demokrasi Şehitleri Alanı" adı verildi

MANİSA (AA) - Turgutlu Belediye Meclisi, 50. Alanı'nın isminin "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı" olarak değiştirilmesi teklifini oy birliği ile kabul edildi.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin başkanlığındaki meclis toplantısında, ilçedeki 50. Yıl Alanı'nın ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’ olarak değiştirilmesi teklifi sunuldu. Teklif, oy birliği ile kabul edilerek Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinde sevk edildi.

Başkan Şirin, teklifin kabulünün ardından yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün ülkeye ve millete kastettiğini, Gazi Meclise saldırma pervasızlığını gösterdiğini söyledi.

Şirin, şöyle konuştu:

"Türk Silahlı Kuvvetleri içine yuvalanmış teröristlerin, hain grubun askeri müdahalede bulunmak, yönetimi devralmak, demokrasiyi askıya alma, millet iradesini yok sayma girişimi yüce milletimizin sağlam iradesi ile bertaraf edilmiştir. İlimizde ve ilçemizde tüm Türkiye’de olduğu gibi halkımızın demokrasi nöbetiyle hainlere gözdağı verilmiştir. Çok şükür bu darbe teşebbüsü halkımızın direnciyle akamete uğramış, millet hakkına sahip çıkmıştır. Darbe teşebbüsü milletimizin azim ve sinesine çarpmış ve dağılmıştır. Bu manada 15 Temmuz tarihi Türkiye Cumhuriyeti için bir eşik, aynı zamanda bir dönüm noktası olmuştur. Bu noktada da demokrasimizi dinamitlemeye kalkan kişilerin Türk hukuku ve yüce Türk milleti önünde hesap vermesi en büyük beklentimizdir.

Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi darbeye karşı halk direnişimizin yaşandığı 50. Alanı'nın adının ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’ olarak değiştirmesi, ilçemiz tarihine de düştüğümüz bir not olacaktır. Bu anlamda bugün bizleri arada tutan siz demokrasinin tecelli ettiği Turgutlu Belediyesi Meclisinden hareketle tüm ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi saracak birlik ve beraberliğimizin daim olmasını dilerim."

Yorumlar