TÜRGEV'den terör mağduru öğrenciler ve ailelerine iftar

- Terör saldırılarından kaçan Özden: - "Cumhurbaşkanımız sayesinde çocuklarımız okuyor, eğer devletin desteği olmamış olsaydı, çocukları okutamazdım. Allah vesile olanlardan razı olsun"

Google Haberlere Abone ol
TÜRGEV'den terör mağduru öğrenciler ve ailelerine iftar

SİİRT (AA) - Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından aralarında terör mağdurlarının da bulunduğu, Siirt Emine Erdoğan Kız Öğrenci Yurdunda eğitim gören öğrenciler ve ailelerine iftar verildi.

İftar programında konuşan TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, terör olayları nedeniyle mağdur olan hiçbir kız öğrenciyi ortada bırakmayacaklarını belirterek, yurtlarında kendilerine her konuda destek vereceklerini söyledi.

İftar programında özelikle öğrencilerin ailelerinin duygu ve dileklerini dinlemek istediğini ifade eden Akalın, ailelerin anlatacaklarının kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti.

Öğrenci velisi Hediye Özden de Şırnak'taki terör olayları nedeniyle çocuklarını alıp kaçtıklarını anlattı.

"Allah, Cumhurbaşkanımızdan ve Başbakanımızdan razı olsun, bize sahip çıktılar." diyen Özden, şunları söyledi:

"Büyük kızım 10. sınıfta TÜRGEV yurdunda kalıyordu, inşallah diğer kızımı da gelecek sene buraya getireceğim. Evlerimiz yıkıldı, hiçbir eşyamızı getiremeden geldik. Yine de devletimiz arkamızda, bizi destekliyor, şükrediyoruz. Cumhurbaşkanımızı çok seviyoruz, istiyoruz ki memleketimize gelsin. Ben Şırnak'ta araştırdım, Siirt'teki TÜRGEV'in Emine Erdoğan'ın himayesinde olduğunu öğrenince kızımı gönül rahatlığıyla getirip teslim ettim.

Devletimizin çocuklarımızla ilgilenmesini istiyoruz. Çocuklarımız sokaklarda kalmasın, okusun, adam olsunlar, biz okumadık, onlar okusun. Cumhurbaşkanımız sayesinde çocuklarımız okuyor, eğer devletin desteği olmamış olsaydı, çocukları okutamazdım. Allah vesile olanlardan razı olsun."

Şırnak'tan gelen Süleyman Özden de teröristlerin kenti yaşanmaz hale getirdiğini anlattı.

Devlet desteğiyle kısa sürede Şırnak'ın toparlanacağını dile getiren Özden, "Kızım burada okuyor, gelecek sene Allah'ın izniyle mezun olacak. Biz de Şırnak'taki terör olaylarından dolayı çıkıp Siirt'e geldik. Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın desteğiyle, devletimiz sayesinde inşallah yakında Şırnak düzelecek." ifadelerini kullandı.

Şırnak'tan gelen aileler, Akalın'dan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiklerini, kente gelmesi için davet mesajlarını iletmesini istedi.

Yorumlar