TÜRGEV, MÜSİAD EXPO'da staj ve istihdam köprüsü kurdu

- TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Akalın: - "Ülkemizin kıymetli 20 şirketiyle iş birliği gerçekleştirdik. Bütün kurumlar projenin altyapısını çalışırken aslında sadece stajla da sınırlı kalmak istemediklerini, kendileriyle buluşturacağımız gençleri istihdam etmek noktasında da paydaşlık yapabileceklerini iletti" - "TÜRGEV'in kuruculuğunu da yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, standımızı ziyaret sırasında vakıf yurtlarından birinin kütüphanesinin oluşturulmasını üstlenerek bir bağış gerçekleştirdi"

Google Haberlere Abone ol
TÜRGEV, MÜSİAD EXPO'da staj ve istihdam köprüsü kurdu

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (MÜSİAD) düzenlediği 16. MÜSİAD EXPO'da iş dünyası ve öğrenciler arasında staj ve istihdam köprüsü kurdu.

TÜRGEV, MÜSİAD EXPO'da, gençlere Türkiye'nin önemli kurumlarında staj yapma imkanı sağlayan kariyer köşesi ve vakıf yurtlarına kitap bağışı standıyla yer aldı.

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, fuarda AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikinci kez katıldıkları MÜSİAD EXPO'da iş dünyası ile gençleri bir araya getirmek istediklerini ifade etti.

Fuarda açtıkları stantta, çalışma hayatına atılacak üniversite öğrencilerini, Türkiye'nin önemli kurumlarında staj yapma imkanı ile buluşturacak bir kariyer köşesi oluşturduklarını belirten Akalın, programa sadece TÜRGEV yurtlarında kalan öğrencilerin değil, fuara katılan tüm üniversite öğrencilerinin başvuruda bulunabileceğini kaydetti.

Başvuruların tamamlanmasının ardından proje kapsamında insan kaynakları ekipleri tarafından çeşitli mülakatlar gerçekleştireceğini ve sonuçların 3 hafta içinde bildirileceğini aktaran Akalın, "Proje kapsamında ülkemizin kıymetli 20 şirketiyle iş birliği gerçekleştirdik. Bütün kurumlar projenin altyapısını çalışırken aslında sadece stajla da sınırlı kalmak istemediklerini, kendileriyle buluşturacağımız gençleri istihdam etmek noktasında da paydaşlık yapabileceklerini iletti." diye konuştu.

Akalın, gençlerin üniversiteyi tamamladıktan sonra iş hayatına atıldığı zaman pratik tecrübeleri bulunmadığında çalışılan kuruma adapte olma noktasında sıkıntılar yaşayabildiğine işaret ederek, "Bu noktada staj yapmanın önemli olduğuna inanıyoruz. Bu projede aslında iş dünyasının da, gençlerin de önemli bir ihtiyacını buluşturarak çözüm üretmiş olduk." dedi.

Akalın, TÜRGEV standında gençler için iş dünyasından önemli isimlerle tecrübe paylaşımı konusunda söyleşiler gerçekleştireceklerini bildirdi.


- Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kütüphane bağışı

Arzu Akalın, TÜRGEV standında oluşturdukları sembolik kitaplıkla da vakfın yeni açılan yurtlarına kütüphane bağışı aldıklarını belirterek, "TÜRGEV bu yıl Anadolu'nun çeşitli yerlerinde çok sayıda yeni yurt açtı. Her yurdumuzda öğrencilerimizin entelektüel anlamda beslenebilmeleri, farklı dünyalara temas edebilmeleri adına kütüphane kuruyoruz. Bu yıl fuarda iş dünyasından alacağımız desteklerle eksik olan yurtlarımızdaki kütüphanelerimizi tamamlamak istedik." şeklinde konuştu.

"Bir kitap bağışla binlerce hayata dokun" sloganıyla hayata geçirdikleri kampanyaya çok fazla teveccüh olduğunu ifade eden Akalın, TÜRGEV'in kuruculuğunu da yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın, standı ziyareti sırasında vakıf yurtlarından birinin kütüphanesinin oluşturulmasını üstlenerek bir bağış gerçekleştirdiğini bildirdi.

Diğer hayırseverlerin de destekleriyle şu ana kadar yaklaşık 15 yurdun kütüphanesinin tamamlandığını belirten Akalın, ilerleyen günlerde yeni desteklerle daha fazla kütüphane kurulmasını ümit ettiğini söyledi.

Yorumlar