TÜRGEV iftar ve mezuniyet programı

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan: - "Terör örgütlerinin gençleri ağına düşürmek için pusuda beklediği bir zamanda gençliğimizi korumak durumundayız. Onlar kendilerini yetiştirirken, bizler de onlara başarı, mutluluk ve huzur verecek ortamların sayısını artırmak zorundayız" - "Ülkemiz, milletimiz, medeniyetimiz ve nihayetinde insanlık, sizin omuzlarınızda yükselecek. Bu yüksek hedefleri, teknoloji bağımlılığına kurban etmeyelim. Teknolojiyi bir imkan olarak sonuna kadar kullanalım ama ona esir olmayalım"

Google Haberlere Abone ol
TÜRGEV iftar ve mezuniyet programı

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, terör örgütlerinin gençleri ağına düşürmek için pusuda beklediği bir zamanda gençliği korumak durumunda olduklarını belirterek, "Onlar kendilerini yetiştirirken, bizler de onlara başarı, mutluluk ve huzur verecek ortamların sayısını artırmak zorundayız." dedi.

Erdoğan, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV) Mevlanakapı Yurdunda düzenlenen iftar ve mezuniyet programındaki konuşmasına ikinci yarısı idrak edilen Ramazan-ı Şerif'i tebrik ederek başladı.

TÜRGEV'in, 20 yıllık bir çabanın ürünü, nice anne babanın umudu olduğunu belirten Erdoğan, "TÜRGEV, kızlarını güvenilir ortamlarda okutmak isteyen ebeveynlerin kabul olunmuş duasıdır. Evlatlarını okutmak istediği halde, güvenle göndereceği yer bulamadığı için tereddüt yaşayan nice anne, baba biliyorum. TÜRGEV, onlar için güvenin adresidir." diye konuştu.

Emine Erdoğan, 17 şehirde, 38 yurt ve 8 misafirhanede 8 binden fazla öğrencinin yuvası olan TÜRGEV markasının, aynı zamanda küresel bir emniyet adresi olduğunu dile getirerek, vakfın 79 ülkeden öğrenci barındırdığını aktardı.

Vakfın, Türkiye'nin ve dünyanın geleceğini inşa eden bir eğitim kozası olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Kızlarımız, üniversitelerinde mesleki eğitim alırken, burada da hayata hazırlanıyorlar. İnsan ilişkilerinden sanatsal faaliyetlere her alanda kendilerini yetiştiriyorlar. TÜRGEV bu yönüyle, kendi alanında özgün bir yapıdır. Gençlik enerjisinin toplandığı yerdir. Bu enerjiye Türkiye'nin çok ihtiyacı var. Hepinizin bildiği üzere, tüm dünyanın gözleri ülkemizin üzerinde. Gerek coğrafi konumu, gerekse tarihsel birikimi, Türkiye'yi çok önemli bir ülke haline getirmektedir. Dünyada bir benzeri olmayan böyle bir ülkede, gençlerimizin bu biricikliği fark etmelerini isterim. Türkiye gibi bir ülkede yaşamak, bize ayrıca sorumluluklar yüklüyor, tarihi görevler tevdi ediyor. Ayrıca ülkemiz son derece önemli imkanlara sahip. Bütün mesele, bu imkanları doğru kullanabilmektir. Son 14 yılda yakaladığımız gelişme bir fırsattır. Bunu değerlendirmek, yeni hedeflere doğru yol almak artık sizlerin görevidir."


- "Kötü eğitimle harcanmış bir gençliğin telafisi yoktur"

Emine Erdoğan, gençlere hayatlarındaki tüm fırsatları iyi değerlendirmelerini tavsiye ederek, "Kötü eğitimle harcanmış bir gençliğin telafisi yoktur. Uzun mesafeleri aşmak ancak yakın mesafeleri aşmakla mümkündür. Attığınız her adımın geleceğinizi şekillendirdiğini lütfen unutmayın. Bizler, alışkanlıklarımızın çocuğuyuz. Gündelik hayatımızı nasıl yaşıyorsak, aslında yaşamımız odur." değerlendirmesinde bulundu.

Gençlere özellikle teknoloji bağımlılığı konusunda dikkatli olmalarını öneren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Teknoloji çok önemli bir imkandır. Fakat doğru kullanılmadığında vaktimizi ve kabiliyetlerimizi öldüren bir silaha dönüşebilir. Oysa gerçek başarı, kabiliyetlerin doğru yerde ve zamanda kullanılmasıyla elde edilir. Sizler, kökü mazide olan atisiniz. Yani geleceğimizsiniz. Ülkemiz, milletimiz, medeniyetimiz ve nihayetinde insanlık, sizin omuzlarınızda yükselecek. Bu yüksek hedefleri, teknoloji bağımlılığına kurban etmeyelim. Teknolojiyi bir imkan olarak sonuna kadar kullanalım ama ona esir olmayalım. TÜRGEV gençlerinin sosyal sorumluluk projelerine destek verdiğini, kardeşlik sofraları kurduğunu biliyorum. Işığınızı topluma da yayıyorsunuz. Bu vesileyle yöneticilerinizi ve sizleri kutluyorum. Bütün bunlar fedakarlıkla, çabayla oluyor. İnsana el uzatmaktan asla çekinmeyin. Bir mum, diğer mumu tutuşturmakla ışığından hiçbir şey kaybetmez. Bu yardımseverlik ruhu, bizleri gerçek insani değerlerle tanıştıracak, zenginleştirecektir. Üniversite çağındaki gençler olarak, hayatınızın en önemli dönemini yaşıyorsunuz. Eğitim, akademik başarıdan ibaret değildir. Önemli olan hayata vicdan penceresinden de bakabilmek, aklı ve kalbi birlikte besleyebilmektir."

Başarılı bir doktor olmak kadar merhametli bir insan olmanın, ödüller kazanan bir bilim adamı olmak kadar yaşadığı çevreye, tabiata dost kalmanın da önemli olduğuna işaret eden Erdoğan, asıl olanın, üstün insani vasıflarla kuşanabilmek olduğunu söyledi.


- "Yeteneklerinizi keşfedin"

"Saygınlığı, nezaketi, adaleti, bilgeliği, sevgi ve vicdanı insanlar sizinle tanısın. Çünkü bu ziynetler en çok size yakışır. Gençliğe, bu toprakların evlatlarına yakışır. Çok şükür mayamızda bunlar var. Sizin vazifeniz potansiyeli ortaya çıkarmaktır." diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hayatın asıl yoğunluğuna girmeden önce son devredesiniz. Üniversite mezuniyetinden sonra çalışma hayatına atılacak, inşallah aileler kuracaksınız, meşguliyetleriniz artacak. Bu nedenle, şu an içinde bulunduğunuz yıllarda kendinize yatırım yapın. Bugün sizler daha büyük imkanlara sahipsiniz. Yeteneklerinizi keşfedin ve mümkünse en az bir yabancı dili mutlaka öğrenin. Bir sanat dalında kendinizi geliştirin. Bir spor dalında aktif olun. Bunların her biri hayatta sizi daha başarılı kılacaktır. Yaratıcının bize emaneti olan bedenimize iyi bakmak, sosyal çevremizle iyi ilişkiler geliştirebilmek bizi daha mutlu kılar. Kabiliyetimize uygun bir sanat alanında eser vermek ise ruhumuzu besler. İmam-ı Gazali, 'Cevizi kırıp, özüne inmeyen, hepsini kabuk zanneder' diyor."


- "Gençlik bir ülkenin en büyük sosyal sermayesidir"

Asıl olanın, öze inmek, asıl zenginliği keşfetmek olduğunu, bunun ise sanatla mümkün kılınacağını aktaran Erdoğan, "Terör örgütlerinin gençleri ağına düşürmek için pusuda beklediği bir zamanda gençliğimizi korumak durumundayız. Onlar kendilerini yetiştirirken, bizler de onlara başarı, mutluluk ve huzur verecek ortamların sayısını artırmak zorundayız. Bu hepimiz için bir sorumluluktur. Çünkü gençlik bir ülkenin en büyük sosyal sermayesidir." ifadesini kullandı.

Erdoğan, TÜRGEV'lerin sayısının artmasını ve buralardan hayata iyi yetişmiş gençler uğurlamak istediklerini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"'Kim var' denilince, sağına soluna bakmadan 'ben varım' diyecek bir gençliğe hava ve su kadar muhtacız. 'Benim olmadığım yerde, kimse yoktur' diyebilecek öz güvenli bir gençlik, ülkemizin teminatıdır. Sözlerime son vermeden önce, gençliğimiz ve geleceğimiz adına çok önemli bir misyon edinen TÜRGEV'e, bütün anneler adına teşekkür etmek istiyorum. Bir anne, baba için en önemli şey, kızlarının huzur ve emniyet içinde eğitim alması, geleceğe hazırlanmasıdır. Biliyorum ki yönetim kurulu başkanından şube müdürlerine kadar hemen herkes, bu amaç için büyük bir gayretle çalışıyor. Gece, gündüz demeden kızlarımızın sorunlarını çözmeye uğraşıyorlar. Hepinize, samimiyetiniz, güzel niyetleriniz ve emekleriniz için teşekkür ediyorum. Görünen, görünmeyen bütün kahramanlara şükranlarımı sunuyorum. Bu yıl üniversiteden mezun olan gençlerimizi de tebrik ediyor, gelecekte başarılar diliyorum. Yaklaşan Kadir Gecenizi şimdiden tebrik ediyor, bayramı huzur içinde idrak edebilmeyi diliyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum."


Yorumlar