Türel'den CHP İl Başkanı Esen hakkında suç duyurusu

- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kendisi hakkında yalan açıklamalar yaptığı iddiasıyla, CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen hakkında suç duyurusunda bulundu

Google Haberlere Abone ol
Türel'den CHP İl Başkanı Esen hakkında suç duyurusu

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kendisi hakkında yalan açıklamalarda ve basın yoluyla hakarette bulunduğu gerekçesiyle CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen hakkında suç duyurusu yaptı.

Türel, yaptığı yazılı açıklamada, CHP İl Başkanı Semih Esen'in dün yaptığı basın toplantısında ulaşımla ilgili bazı iddialarda bulunarak, kendisi hakkında "Kişiler hakkında hiçbir işlem yapmadığı", "İhalesiz, usulsüz piyasaya sürülen minibüs iddialarıyla ilgili kendisinin ve yargının açıklama yapmadığı" ve "Gözünün yaşına bakmam" diyerek gereğini yerine getirmediğini beyan ettiğini dile getirdi.

Esen'in, gerçek dışı beyanlarla kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını vurgulayan Türel, şunları kaydetti:

"Halbuki iddia konusu işlemlerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğum gibi iddiaların yayınlandığı gazeteye de açıklamalarda bulundum. Söz konusu şahıs, bunları görmezlikten ve bilmezlikten gelerek, yalan beyanlarla siyasi rant kazanma amacı ile kamuoyunu yanıltmaya çalışmıştır. Gerçekle hiçbir şekilde bağdaşmayan bu basın açıklaması ile benim Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmadığımı belirterek, Cumhuriyet savcılarını görev yapmaya çağırmış, böylece adli mercileri baskı altına almaya, soruşturmanın siyasi nitelik taşımasını sağlamaya çalışmıştır. Ayrıca yaptığı bu yalan açıklamalar ile şahsıma basın yayın yolu ile hakarette bulunmuş, yargı görevi yapanları da etkilemek istemiştir. Bu konu ile ilgili tarafımdan suç duyurusunda bulunulmuştur."

Yorumlar