Tunus'ta ulusal birlik hükümeti çağrıları

- Cumhurbaşkanı Sibsi ve Başbakan Sıyd ulusal birlik hükümeti kurulması önerisinin ardından ilk kez bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Tunus'ta ulusal birlik hükümeti çağrıları

TUNUS (AA) - Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi ve Başbakan Habib es-Sıyd'ın, ulusal birlik hükümeti kurulması önerisini görüştüğü belirtildi.

Tunus Cumhurbaşkanlığından yayımlanan yazılı açıklamada, Sibsi'in Sıyd'ı Kartaca'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayında kabul ettiği ifade edildi.

Sibsi'nin ulusal birlik hükümeti kurulması önerisinin ardından ilk kez bir araya gelen ikilinin bu konuyu ele aldıkları ve dönemin gereksinimleri karşılanarak, ulusal birlik hükümeti önerisinin başarıya ulaşması için tüm şartların oluşturulması gerektiği kaydedildi.

Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi, 2 Haziran'da ülkedeki parti ve sendikaların katılımıyla "demokrasinin sağlamlaştırılması ile terör ve fesatla mücadelenin" öncelikleri olacağı ulusal birlik hükümetinin kurulması teklifinde bulunmuştu. Başbakan Sıyd'ın görevini sürdürmesinde de bir sakınca görmediğine değinmişti.

Sıyd'da Sibsi'nin açıklamasından 1 gün sonra ülkenin çıkarları doğrultusunda görevini bırakmaya hazır olduğunu söylemişti.

Başbakan Habib es-Sıyd, bağımsız ve uzlaşmacı bir kişinin başbakanlık makamına getirilmesi talepleri nedeniyle Şubat 2015'te göreve gelmişti.

Yorumlar