Tunus'ta turizm sektörünün sorunları

- Turizm Acenteleri Birliği Başkanı Tumi: "Hükümetin sınırlamalarından dolayı 200 kadar turizm acentesi çalışmalarını durdurmak üzere"

Google Haberlere Abone ol
Tunus'ta turizm sektörünün sorunları

TUNUS (AA) - Tunus'ta yurt dışı döviz transferine yönelik sınırlamalar nedeniyle çok sayıda seyahat acentesinin kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Tunus Turizm Acenteleri Birliği Başkanı Muhammed Ali Tumi, başkentte düzenlediği basın toplantısında sektörün ciddi sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Hükümetin yurt dışı döviz ödemelerine limit getirdiğini, bunun da yurt dışına çıkacak Tunusluların bilet ve otel rezervasyonlarıyla ilgili şirketleri zorladığını aktaran Tumi, "Hükümetin sınırlamalarından dolayı 200 kadar turizm acentesi çalışmalarını durdurmak üzere." dedi.

- Yetki tartışması

Yurt dışına para transferinin sıkı denetim altında olduğu Tunus'ta resmi verilere göre, seyahat acentelerinin 2017 yılındaki yurt dışı operasyonları için 10,2 milyon dolarlık bir limit söz konusu. Bunun yeterli olmadığını kaydeden Turizm Acentaları Birliği, dışişleri ve maliye bakanlıkları nezdinde girişimlerde bulunurken, hükümet cephesi çözüm için Merkez Bankası'nı işaret ediyor.

Turizm Bakanlığı Ortak Çıkarlar İdaresi Müdürü Fehmi Huki, basına yaptığı açıklamada, sorunun acilen çözümü için Merkez Bankası ile görüşmelerde bulunmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Tunus Merkez Bankası'ndan adının açıklanması istemeyen bir yetkili ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm acentelerinin yurt dışı operasyonlarında kullanacakları meblağın limiti konusunda karar makamının hükümet olduğunu, Merkez Bankası'nın bu konuda herhangi bir yetkisinin olmadığını söyledi.

Tunus Turizm Acenteleri Birliği'nin verilerine göre ülkede yaklaşık 700 seyahat acentesi faaliyet gösteriyor.

Yorumlar