Tunus'ta terörle mücadele

- Bingirdan vilayetinde ele geçirilen silah deposunda 24 Sam-7 füzesi olduğu belirlendi

Google Haberlere Abone ol
Tunus'ta terörle mücadele

TUNUS (AA) - Tunus'un Libya'ya sınır vilayetlerinden Bingirdan'da ele geçirilen silah deposunda çok sayıda silah ve patlayıcının yanı sıra 24 Sam-7 füzesinin bulunduğu bildirildi.

Tunus İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Libya sınırında yer alan Bingirdan vilayetinde bir eve gerçekleştirilen operasyon sonucu bulunan silah deposunda 24 Sam-7 füzesi ile 20 sandık TNT patlayıcı maddenin ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, onlarca kalaşnikof ve şarjörlerinin yanı sıra çeşitli markalarda otomatik silahlar, çok sayıda el bombası ve binlerce elektroşok cihazının bulunduğu depoyla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Konuya ilişkin tahkikatların sürdüğü aktarılan açıklamada, 12 Kasım'da yine benzeri bir baskında aynı bölgede çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğine vurgu yapıldı.

Libya'daki güvenlik zafiyeti nedeniyle Tunus'un güneyindeki vilayetlerde son dönemde bu tür operasyonlar arttı. 29-30 Kasım'da 2020 Tunus Ekonomi ve Yatırım Konferansı düzenlenecek olması bu tür baskınların artırılmasında önemli bir gerekçe olarak yorumlanıyor.

Yorumlar