Tunus'ta özel sektörde grev kararı

- Tunus Genel İşçi Sendikası genel grev kararı aldı

Google Haberlere Abone ol
Tunus'ta özel sektörde grev kararı

TUNUS (AA) - Tunus Genel İşçi Sendikası (UGTT) Yönetim Kurulu'nun özel sektörde genel grev kararı aldığı bildirildi.

UGTT'de özel sektörden sorumlu Yardımcı Genel Sekreter Bilkasim Ayari, yönetim kurulu toplantısının ardından basına yaptığı açıklamada ülkede özel sektörde genel grev kararı alındığını söyledi.

Grevin ne zaman yapılacağının ileride duyurulacağını belirten Ayari, grev kararına gerekçe olarak, hükümet ve özel sektörden sorumlu Tunus Sanayi, Ticaret ve El Sanatları Konfederasyonu (UTİCA) ile kararlaştırılan 2016 ve 2017 yılına ilişkin zam görüşmelerinin ertelenmesini gösterdi.

Bu yılın başında, UGTT ile Habib es-Sıyd hükümeti arasında eylülden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 6 zam yapılacağı konusunda anlaşmaya varılmıştı. Ancak UTİCA yaklaşık iki ay önce UGTT'yle yeni bir anlaşma imzalama talebiyle görüşme çağrısında bulundu.

Bütün ümitlerin bağlandığı 2020 Ekonomi ve Yatırım Kongresi'ne birkaç gün kala alınan grev kararının, "sanayici ve özel sektörü zorlamaya yönelik olduğu" şeklinde yorumlandı.

Öte yandan, UGTT'nin, 2017 bütçesinde kamudaki zamların ertelenmesini benimseyen hükümetle de gerginlik yaşadığı biliniyor.

Yorumlar