Tunus'ta Merzuki'ye basın engeli

- Tunus İrade Hareketi Genel Sekreteri Munsır: - “Eski Cumhurbaşkanı Merzuki’nin röportajının yayınlanmasının yerel Kanal 9 televizyonu tarafından engellenmesi büyük siyasi skandaldır”

Google Haberlere Abone ol
Tunus'ta Merzuki'ye basın engeli

TUNUS (AA) - Eski Tunus Cumhurbaşkanı ve Tunus İrade Hareketi Başkanı Muhammed Munsif Merzuki’nin, yerel bir televizyon kanalına verdiği röportajın yayımlanmaması, “büyük siyasi skandal” olarak değerlendirildi.

Tunus İrade Hareketi Genel Sekreteri Adnan Munsır, başkent Tunus’ta düzenlediği basın toplantısında, tüm özgür ifade alanlarına yönelik baskıların yaşandığını belirterek, “Eski Cumhurbaşkanı Merzuki’nin röportajının yayınlanmasının yerel Kanal 9 televizyonu tarafından engellenmesi büyük siyasi skandaldır.” dedi.

Merzuki’nin röportajında sırların bulunmadığını, aksine röportajın içeriğinin olağan olduğunu ifade eden Munsır, çok kişinin Merzuki’nin siyaseten bittiğini zannettiğini ve "basına dönmesinin" kendilerini korkuttuğunu öne sürdü.

Kanal 9’un, geçen cumartesi kaydettiği röportajı yayınlamaması için hükümet başkanlığı ve cumhurbaşkanlığı danışmanlarının baskılarına maruz kaldığına işaret eden Munsır, basın özgürlüğünün korunması için mücadele başlatacaklarını ve insanların susturulduğu döneme geri dönme olasılığının bulunmadığını vurguladı.

Hareketin konuyla ilgili Uluslararası Af Örgütü ve Sınır Tanımayan Gazetecilere yazı göndereceğini dile getiren Munsır, Tunus’taki tüm partiler, gazetecilik sendikaları ve sosyal toplum kuruluşlarının basın özgürlüğünün hedef alınması konusunda açık tutumlarını sergilediğini söyledi.

Merzuki, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından daha önce yaptığı açıklamada, Kanal 9 televizyonunun cumartesi kendisi ile gerçekleştirdiği bir buçuk saatlik röportajın yayımlanmasını beklerken, söz konusu konuşmanın yayına verilmemesi için birkaç yerden baskıların oluşturulduğu haberini aldığını aktarmıştı.

Yorumlar