"Tunus'ta demokrasi tehdit altında"

- Eski Tunus Cumhurbaşkanı Merzuki: - "Tunus'un bir istisna oluşuyla ilgili yurtdışında yanlış bir resim pazarlanmaya çalışılıyor ama gerçekte böyle değil. Devrim yumuşak bir şekilde çökertildi" - "Bir muhalif olarak dış dünyaya bu resmin doğru olmadığını, Tunus'ta demokrasinin tehdit altında ve sahte olduğunu haber veriyorum"

Google Haberlere Abone ol
"Tunus'ta demokrasi tehdit altında"

TUNUS (AA) - Eski Tunus Cumhurbaşkanı ve Tunus İrade Hareketi Başkanı Muhammed Munsif Merzuki, Tunus'taki demokrasinin tehdit altında ve sahte olduğunu söyledi.

Merzuki, ofisinde düzenlediği basın toplantısında, Tunus'ta 2014 seçimleri sonrası iktidara gelen partilerin performanslarını eleştirerek, ülkesindeki demokrasinin sahte bir uzlaşının tehdidi altında olduğunu belirtti.

"Tunus'un bir istisna oluşuyla ilgili yurtdışında yanlış bir resim pazarlanmaya çalışılıyor ama gerçekte böyle değil. Devrim yumuşak bir şekilde çökertildi." diyen Merzuki, "Ben bir muhalif olarak dış dünyaya bu resmin doğru olmadığını, Tunus'ta demokrasinin tehdit altında ve sahte olduğunu haber veriyorum." ifadelerini kullandı.

Merzuki, "Blog yazarlarının yargılanmaları, sosyal medya hesaplarının kapatılması ve yerel kanallarda siyasilerin röportajlarının yayınlanmasının engellenmesi sonucu özgürlüklerin düzeyi iki yıldan daha az bir sürede dikkate değer şekilde düştü." diye konuştu.

Ülkedeki gençlere ve siyasi güçlere demokrasiyi savunma çağrısı yapan Merzuki, 2019 yılındaki seçimlerin ülkede demokrasinin başlangıcı ya da sonu olacağını ifade etti.

Muhammed Munsif Merzuki, "2011-2013 yıllarındaki koalisyon döneminde büyüme yüzde 2 idi ancak şu anda bu rakam sıfır. Ellerinde Tunus'u zorluklardan kurtaracak sihirli asa olduğunu iddia ediyorlardı." dedi.

Merzuki, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından daha önce yaptığı açıklamada, Kanal 9 televizyonunun cumartesi kendisi ile gerçekleştirdiği bir buçuk saatlik röportajın yayımlanmasını beklerken, söz konusu konuşmanın yayına verilmemesi için birkaç yerden baskıların oluşturulduğu haberini aldığını aktarmıştı.

Yorumlar