Tunus'ta 2017 bütçe yasa tasarısı

- Tunus İşçi Sendikası, kamu sektöründeki ücretlerin dondurulmasını öngören 2017 bütçe yasa tasarısını reddetti

Google Haberlere Abone ol
Tunus'ta 2017 bütçe yasa tasarısı

TUNUS (AA) - Tunus İşci Sendikası, kamu sektöründe ücretlerin dondurulmasını öngören 2017 bütçe yasa tasarısını kabul etmeyeceğini açıkladı.

Ülkedeki en büyük sendika olan İşçi Sendikası Yürütme Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, kamu sektöründeki ücret artışını donduran 2017 bütçe tasarısının reddedildiği belirtilerek, tüm meşru yollar ile işçi haklarını korumak için mücadeleye hazırlık ve seferberlik çağrısında bulunuldu.

Hükümetin "Sosyal istikrarı sarsmakla" suçlandığı açıklamada, sendika tarafından incelenmeyen bütçe kanunu tasarısının ilan edilmesinin, hükümetin sendika ile yürüttüğü müzakerelerin bakanlar kurulu tarafından kesilmesi anlamına geldiği savunuldu.

Hükümetin, Yusuf Eş-Şahid liderliğindeki ulusal birlik hükümetinin kuruluş prensiplerinin yer aldığı Kartaca belgesini ihlal ettiği vurgulanan açıklamada, söz konusu belgede, terörle mücadele, kalkınma ve istihdamda koordinasyon, demokrasinin pekiştirilmesi ve buna partiler ile sendikaların katılımının öncelendiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülen yeni hükümet kurma çalışmaları sonucunda, 14 Temmuz 2015'te 9 siyasi parti ve 3 STK'dan oluşan katılımcı gruplar tarafından "Kartaca Belgesi" adı verilen bir belge imzalanmıştı.

Tunus parlamentosunun gelecek kasım ayında 2017 yılı bütçe yasa tasarısını tartışması öngörülüyor.

Yorumlar