Tunuslu sanatçılardan "siyonizm destekçisi" Fransız komedyene protesto

- İbni Raşik Kültür Merkezi Müdürü Latif: "Kartaca Festivali idaresinin Michel Boujenah'ın programına ilişkin düzenlemeyi yeniden gözden geçirmesini istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Tunuslu sanatçılardan "siyonizm destekçisi" Fransız komedyene protesto

TUNUS (AA) - Tunuslu bir grup sanatçı, 53'üncü Kartaca Kültür Festivali'ne davet edilen Tunus asıllı Fransız komedyen Michel Boujenah'ı "siyonizm destekçisi" olduğu gerekçesiyle protesto etti.

"İsrail'le Normalleşme Karşıtı Sanatçılar" adlı grup, başkentteki Mesar Sanat Merkezi'nde düzenledikleri etkinlikte, kültürel ilişkilerin İsrail ile normalleşme sürecinde ilk adım olarak görüldüğünü belirterek buna tepki gösterdi.

Grup adına konuşan İbni Raşik Kültür Merkezi Müdürü Şükrü Latif, "Daha kapsamlı bir normalleşmenin ilk adımı olan kültürel normalleşmeye ilişkin siyonizmin nüfuz etme çabalarının durdurulmasını, Kartaca Festivali idaresinin Michel Boujenah'ın programına ilişkin düzenlemeyi yeniden gözden geçirmesini, düşman siyonizm hareketiyle normalleşmeye götüren ilişkiler kurmanın cezayı gerektiren suç olduğuna dair kanun çıkarılmasını istiyoruz." dedi.

Mesar Sanat Merkezi Program Koordinatörü Hatim Bukisra da AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Filistin topraklarına yerleşmiş siyonist oluşumla normalleşmeyi protesto etmek ve bu konuda kültürel bilinci artırmak" amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Bukisra, "Tunus doğumlu Fransız vatandaşı komedyen sanatçı Michel Boujenah'ın siyonizme olan desteği bilinmektedir. Biz bu kişinin Kartaca Festivali'nde sahne almasına karşıyız." diye konuştu.

Festival organizatörleri tarafından Tunus'a davet edilen Boujenah'ın 53'üncü Kartaca Kültür Festivali'nde 19 Temmuz'da sahneye çıkması öngörülüyor.

Yorumlar