Tunus Libya ilişkileri

- Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanı Serrac'ı Kartaca Sarayı'nda kabul etti

Google Haberlere Abone ol
Tunus Libya ilişkileri

TUNUS (AA) - Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'nin, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanı Faiz Serrac'ı Kartaca Sarayı'nda kabul ettiği bildirildi.

Tunus Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Sibsi, ülkesinin, UMH'nin bildireceği ve ülkenin ihtiyacı olan tüm konularda Libya'ya destek vermeye hazır olduğunu tekrarladı.

Açıklamada, siyaset, ekonomi ve güvenlik alanlarında Libya Başkanlık Konseyi'nin karşılaştığı güçlüklere ilişkin görüş alışverişinde bulunulduğu kaydedildi.

Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan UMH Başkanı Serrac, iki ülkenin geçtiği kriz sürecinden çıkılması için yapılması gereken hususların görüşüldüğünü ve Sibsi'nin iki ülke arasındaki seçkin ilişkinin devamındaki ısrarını gördüğünü söyledi.

Libya'daki yerel kaynaklar, Trablus'taki Libya Yönetimi'nin, terör gruplarının kontrolündeki Sirte kentine yönelik askeri bir operasyon hazırlığı içinde bulunduğunu dile getiriyor. Operasyondan endişe duyan binlerce Libyalının da kenti terk etmeye başladığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Libya'daki güvenlik krizinden birinci derecede etkilenen Tunus, oradaki siyasi ve güvenlik sorunlarının çözülmesinde önemli rol oynuyor.

Libya'ya dış askeri müdahaleye karşı olduklarını sık sık dile getiren Tunuslu yetkililer, böyle bir operasyon için uluslararası kurumların devrede olması ve operasyonun onların gözetimi altında yapılması gerektiğini vurguluyor.

Yorumlar