Tunus ile Libya arasındaki sınır kapısı açıldı

- Ras Cedir sınır kapısı bugün yolcu geçişine açıldı

Google Haberlere Abone ol
Tunus ile Libya arasındaki sınır kapısı açıldı

TUNUS (AA) - Tunus ile Libya arasındaki Ras Cedir sınır kapısının bugün yolcu geçişine açıldığı bildirildi.

Mednin Valisi Tahir Matmati, düzenlediği basın toplantısında, dün gece Libya tarafıyla Ras Cedir sınır kapısında görüşmeler yapıldığını ve bugün karşılıklı olarak yolcu geçişi için açılması kararı alındığını söyledi.

İki taraf arasındaki görüşmelerde sınırdaki geçişlere ilişkin sorunların ele alındığını belirten Matmati, pazartesi gününden itibaren de sınır kapısından ticari malların geçişine izin verileceğini kaydetti.

Matmati, sınır kapısının gelecekte kapatılmaması için gerekli çalışmaları yapmak üzere iki ülkeden yetkililerden bir komisyon oluşturma kararı alındığını bildirdi.

Bölgedeki yerel kaynaklar, sınır kapısının açılmasıyla çok sayıda Libyalının Tunus'a geçiş yaptığını belirtiyor.

Tüm geçim kaynağını Libya ile sınır ticaretinden sağlayan Bingirdan kenti, sınır kapısının kapalı tutulmasından dolayı büyük ekonomik zorluklar yaşıyor. Geçen 7 Mart'ta terör örgütü DAEŞ militanlarının silahlı saldırısına uğrayan kent bir süre güvenlik sıkıntısı yaşamıştı. Son olarak 29 Nisan'da sınır kapısı güvenlik gerekçesiyle kapatılmış ve bölge insanının baskılarına rağmen kapalı tutulmaya devam edilmişti. Son olarak geçen hafta Bingirdan'da protestolar yoğunlaşmış ve bazı göstericiler ile polis arasında çatışmalara neden olmuştu.

Yorumlar