Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi'ye istifa çağrısı

- Eski Tunus Cumhurbaşkanı Merzuki: "Ahlaki cesaret ve samimi milliyetçilikle 11 milyon Tunuslunun çıkarlarını kendinin ve oğlunun çıkarlarından üstün tutmanın gereği, istifanı sunup evine geri dönmendir"

Google Haberlere Abone ol
Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi'ye istifa çağrısı

TUNUS (AA) - Eski Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki, Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'ye istifa çağrısı yaptı.

Merzuki, Facebook hesabında yaptığı açıklamada, Sibsi'yi işaret ederek, "Ahlaki cesaret, samimi milliyetçilik ve 11 milyon Tunuslunun çıkarlarını kendinin ve oğlunun çıkarlarından üstün tutmanın gereği, ülkenin azıcık bir istikrar ve sahte olmayan bir ulusal birlikle geleceğini hazırlaması için istifanı sunup, evine geri dönmendir." ifadelerini kullandı.

Sibsi'yi yolsuzluk yapanları kurtarmaya çalışmakla suçlayan Merzuki, bir kısım medyanın Sibsi'nin seçimi kazanmasında büyük rolü bulunduğunu ve bunu da en iyi bilenin yine Cumhurbaşkanının kendisi olduğunu kaydetti.

- "Sibsi nerede?" tartışması

Cumhurbaşkanı Sibsi'nin Tunus devlet geleneğine göre bayram namazında Kartaca Sarayı yakınındaki Malik bin Enes Camisi'nde bulunmaması ve bayram tebriği yayımlamaması sağlık durumununa ilişkin söylentilere neden olmuştu.

Sosyal medyada da "Sibsi nerede?" etiketiyle kampanya başlatılmıştı.

Tartışmaların ardından pazartesi günü Cumhurbaşkanlığının resmi sosyal paylaşım sitesinden Sibsi'nin kabullerine ilişkin haberler yayımlanmaya başlanmış ve bir kabulü sırasında çekilen görüntülerde, "Beni affedin ama hala yaşıyorum. Tunus bağımsızlıktan bu yana bu kadar ahlaki çöküşe tanık olmamıştı. Çıkan söylentilerin üzerine yabancı ülkelerden arayanlar oldu." şeklindeki sözleri yer almıştı.

Tunus'ta 14 Ocak Devrimi sonrasında çoğunluğu gençlerden oluşan muhalif gruplar "Petrol nerede?", "Para nerede?" gibi kampanyalar başlatarak ülke gündemindeki yolsuzluk ve yanlışlara karşı tavırlarını özellikle sosyal medya üzerinden gösteriyor.

Yorumlar