Tunus-Almanya 3'üncü İstişare Toplantıları

Tunus Dışişleri Bakanı Cihinavi: - "Tunus, güvenlik, sosyal ve ekonomik zorluklara karşı mücadelede dostlarından ve özellikle Almanya'dan istisnai destekler bekliyor."

Google Haberlere Abone ol
Tunus-Almanya 3'üncü İstişare Toplantıları

TUNUS (AA) - Tunus Dışişleri Bakanı Humeys Cihinavi ülkesinin ortakları ve dostlarından özellikle de Almanya'dan yeni mekanizmalar aracılığıyla güvenlik, sosyal ve ekonomik zorluklara karşı mücadelede istisnai destekler beklediğini söyledi.

Tunus Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen Tunus - Almanya hükümetler arası 3'üncü dönem istişare toplantıları açılışında konuşan Cihinavi, iki ülke arasındaki seçkin ilişkiye işaret ederek, "Şu anki dönem toplantısına 6 Alman müsteşarının katılması Tunus Alman iş birliği ve dostluk ilişkilerindeki derinliği ortaya koyuyor." dedi.

Almanya'nın Japonya'daki G7 Zirvesi'nde 2016-2020 arası sunulan kalkınma planında programlanan desteğine güvenilebileceğini vurgulayan Cihinavi, "Tunus, güvenlik, sosyal ve ekonomik zorluklara karşı mücadelede dostlarından ve özellikle Almanya'dan istisnai destekler bekliyor." diye konuştu.

Alman Dışişleri Bakan Müsteşarı ve Heyet Başkanı Markus Ederer de Almanya'nın Avrupa Birliği, G7 ve ikili iş birliği çerçevesinde Tunus'un yanında yer almaya kararlı olduğunu dile getirdi.

Ederer, terörle mücadele, sınır güvenliği ve turizmde cazibe merkezi olması nedeniyle turizm merkezlerinin güvenliğinde Almanya Hükümeti'nin Tunus'a destek vereceğini belirtti.

Tunus Almanya 3'ücü Dönem İstişare toplantıları çerçevesinde Alman heyetinin Tunus'ta iki ülke arasında iş birliğine dair konularda çeşitli sektörlerden yetkililerle görüşmelerde bulunacağı bildirildi.

İlki 2012'de yapılan hükümetler arası istişare toplantılarının ikincisi 2014 yılında Berlin'de gerçekleştirilmişti.

Resmi verilere göre Tunus-Almanya ticaret hacminin Şubat 2016 itibariyle 499 milyon dolara ulaştığı belirtilirken, ülkede yaklaşık 49 bin kişiye istihdam sağlayan 274 Alman firmasının ticari faaliyet gösterdiği kaydediliyor.

Yorumlar