Tunus 1’inci Teknoloji Nakli Günleri Forumu

TUNUS (AA) - Teknoloji üreticileriyle kullanıcıları bir araya getiren Tunus 1’inci Teknoloji Nakli Günleri Forumu çalışmalarına başladı. Tunus Sanayi ve...

Google Haberlere Abone ol
Tunus 1’inci Teknoloji Nakli Günleri Forumu

TUNUS (AA) - Teknoloji üreticileriyle kullanıcıları bir araya getiren Tunus 1’inci Teknoloji Nakli Günleri Forumu çalışmalarına başladı.

Tunus Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Yüksek Öğrenim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanlığı ile Sanayi ve Yenilikle Kalkınma Ajansı ortaklığında gerçekleştirilen forum çerçevesinde düzenlenen toplantılarda, Tunuslu teknoloji üreticisi firma ve mucitlerle sanayicilerin bir araya getirilmesi ve gelişmelerin hayata kazandırılması hedefleniyor.

Forumda konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Ziyad Azari, Ulusal Birlik Hükümeti olarak gelecek dönemde önlerine sanayi üretiminde katma değeri yüksek içerikli yüksek teknoloji çalışmalarını hedef koyduklarını söyledi.

Azari, 5 yıl içinde sanayide yüksek teknoloji kullanım oranını yüzde 15’ten yüzde 20’ye yükseltmeyi planladıklarını vurguladı.

Teknoloji ve bilimsel araştırmalarda Güney Kore’yi kendilerine örnek almak istediklerini belirten Azari, “Tunus ile Kore 50’li yıllarda bağımsızlıktan sonra aynı dönemde atılıma başlamıştı. Kore deneyimi dünyada önemli bir yere sahip bizler de bu deneyimden faydalanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Sanayi ve Yenilikle Kalkınma Ajansı Koordinatörü Muhsin Fatnasi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, foruma kişisel ve kurumsal olarak 161 ayrı teknolojik ve bilimsel projenin yarışmacı olarak katıldığını, bunlardan kişisel ve kurumsal üretilen 6 projeye ödül verildiğini söyledi.

Güvenlik ve teknik takip, insan sağlığı için geliştirilmiş ürünler, enerji ve daha birçok alanda geliştirilen ürün ve projeler Teknoloji Nakli Forumunda ilgililere tanıtıldı.

Ayrıca forumda sanayicilerle teknolojik yenilik getiren ürün ve projelerin sahipleri bir araya gelerek uygulama ve finansal destek imkanları konusunda görüşmeler yaptı.

İki gün sürecek foruma Tunusluların ilgisinin yanında yurt dışından katılımcıların yoğun olduğu gözlendi.

Yorumlar