Tunceli'deki terör saldırısı

TUNCELİ (AA) - Tunceli Valiliği, Pülümür ilçesinde geçici köy korucularının kullandığı aracın geçişi sırasında bir patlama meydana geldiğini bildirdi....

Google Haberlere Abone ol
Tunceli'deki terör saldırısı

TUNCELİ (AA) - Tunceli Valiliği, Pülümür ilçesinde geçici köy korucularının kullandığı aracın geçişi sırasında bir patlama meydana geldiğini bildirdi.

Valilik'ten yapılan açıklamada, bugün Pülümür ilçesi Bağır Tepe üs bölgesine malzeme götüren, geçici köy korucularının kullandığı aracın geçişi sırasında, bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından, daha önceden yola yerleştirilmiş olan el yapımı patlayıcı düzeneğinin patlatıldığı belirtildi.

Güvenlik güçlerinin patlama sonrasında bölgeden kaçmaya çalışan bölücü terör örgütü üyelerini etkisiz hale getirmek için operasyon başlattığı vurgulanan açıklamada, el yapımı patlayıcının patlatılması sonrasında herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı kaydedildi.

- Ovacık ilçesinde kısa süreli çatışma

Açıklamada, ayrıca Ovacık ilçesi İsimsiz Tepe Bölgesi'nde güvenlik güçlerince icra edilen operasyon esnasında, bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile temas sağlandığı aktarıldı.

Temas sonrası kısa süreli yaşanan çatışmada, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı ifade edilen açıklamada, bölgede teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi amacıyla operasyonlara devam edildiği vurgulandı.

Yorumlar