Tunceli'de teröristler kaçırdığı kişiyi öldürdü

- Çet Deresi mevkisinde 4 gün önce teröristlerce kaçırılan kişi, silahla öldürülmüş halde bulundu

Google Haberlere Abone ol
Tunceli'de teröristler kaçırdığı kişiyi öldürdü

TUNCELİ (AA) - Tunceli'de Çet Deresi mevkisinde 4 gün önce teröristlerce kaçırılan kişinin, silahla öldürülmüş olarak bulunduğu bildirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, 18 Temmuz'da Atadoğtu köyü Çet Deresi mevkisinde yol kesen yasa dışı sol örgüte mensup teröristlerce araçları durdurularak kaçırılan Erkan Doğan'ın bulunması ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla yürütülen operasyonda, Doğan'ın bölgedeki boş arazide silahla vurularak öldürülmüş halde bulunduğu belirtildi.

Doğan'ın cenazesinin otopsi yapılmak üzere Tunceli Devlet Hastanesine kaldırıldığı bilgisine yer verilen açıklamada, "Güvenlik güçlerimiz, teröristlerin yakalanmasına yönelik çalışmalarına aralıksız devam etmektedir." ifadesine yer verildi.

Atadoğtu köyü Çet Deresi mevkisinde 18 Temmuz Pazartesi günü yol kesen terörist grup, Hozat'tan Tunceli yönüne seyreden bir aracı durdurmuş ve araçtaki 3 kişiden B.K. ve E.K'yi serbest bıraktıktan sonra Erkan Doğan'ı yanlarına alarak kaçmıştı.

Olayın duyulmasının ardından güvenlik güçleri, Doğan'ın kurtarılması ve kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatmıştı.

Yorumlar