Tunceli'de 3 teröristin cesedinin bulunması

- Teröristlerin, "ajanlık" yaptıkları gerekçesiyle örgüt mensupları tarafından öldürüldüğü ve hava harekatı düzenlenen bölgeye gömüldükleri belirlendi - Kawa, Demhat ve Ciğerhun kod adlı teröristlerin cesetleri kimlik tespiti amacıyla adli tıp kurumuna gönderildi

Google Haberlere Abone ol
Tunceli'de 3 teröristin cesedinin bulunması

ANKARA (AA) - Tunceli'nin Pülümür ilçesinde güvenlik güçleri tarafından cesetleri bulunan 3 teröristin "ajanlık" yaptığı gerekçesiyle örgüt mensupları tarafından infaz edildiği ve hava harekatı düzenlenen bölgeye gömüldüğü tespit edildi.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı hava unsurları, Pülümür ilçesi Sevdin bölgesinde 15 Nisan'da terörist gruba yönelik hava harekatı düzenlendi.

Başarıyla gerçekleştirilen harekatta teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, örgüt mensuplarının birbirlerine düşmesine neden oldu.

Örgüt üyelerinin aralarındaki iç hesaplaşma sonucunda Kawa, Demhat ve Ciğerhun kod isimli teröristler, "Türkiye Cumhuriyeti devletine ajanlık" yaptıkları gerekçesiyle öldürülerek, hava harekatının yapıldığı bölgeye gömüldü.

İl Jandarma Bölge Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda, üç teröristin cesetleri gömüldükleri çukurlardan çıkarılarak, kimlik tespiti için adli tıp kurumuna gönderilmek üzere adli mercilere teslim edildi.

Teröristlerin aralarındaki telsiz konuşmalarından bu infazları örgüt içinde üst kademelere ve ailelerine bildirmeden gerçekleştirdikleri belirlendi.

Örgütün pişman olan ve devlete sığınmak isteyen teröristleri engelleyerek öldürdükleri de tespit edilen bilgiler arasında yer alıyor.

Yorumlar