Tunceli Jandarma Tabur Komutanlığına taciz ateşi

- Valilik: - "Teröristlerin taciz ateşi sonucu güvenlik güçlerimizde herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Bölgede teröristlerin yakalanması ya da etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyona başlanmıştır"

Google Haberlere Abone ol
Tunceli Jandarma Tabur Komutanlığına taciz ateşi

TUNCELİ (AA) - Tunceli'de, Jandarma Tabur Komutanlığına teröristlerce taciz ateşi açıldı.

Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dün akşam saatlerinde Tunceli Jandarma Tabur Komutanlığı emniyet kulelerine, bölücü terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silah ve keskin nişancı tüfeğiyle taciz ateşinde bulunulduğu belirtildi.

Güvenlik güçlerinin ateşe anında karşılık verdiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Teröristlerin taciz ateşi sonucu güvenlik güçlerimizde herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Bölgede teröristlerin yakalanması ya da etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyona başlanmıştır. Bir vatandaşımız olaydan sonra Geyiksuyu Jandarma Karakol Komutanlığına gelerek atış sonrası aracında maddi hasar meydana geldiğini belirterek müracaatta bulunmuş, yapılan adli incelemede bölücü terör örgütü mensuplarının bulunduğu taraftan gelen ateş neticesinde aracın ön teker ve sağ arka kapısında mermi girişleri tespit edilmiştir."

Açıklamada, söz konusu vatandaşın da olaydan yara almadan kurtulduğu belirtilerek, konuya ilişkin Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca adli tahkikat başlatıldığı kaydedildi.

Tunceli'de halkın da desteği ile terörle mücadele ve halkın can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik gerekli bütün tedbirlerin en üst seviyede alındığı vurgulanan açıklamada, halkın asılsız ve provokatif haberlere itibar etmemesi istendi.

Yorumlar